Responsabilitate socială — decembrie 5, 2016 at 19:45

Călărași, solidaritate și sprijin pentru persoanele cu dezabilități

by

img_9132Luni,5 decembrie 2016, la Centru pentru Persoane cu Handicap Călărași a avut loc evenimentul Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizablități.

img_9206La acest eveniment au participat un grup de copii din cadrul Școlii 10, primarul Daniel Drăgulin, Valentin Deculescu administrator public, Ciprian Pandea președinte interimar PSD, Elena Nicolache – reprezentanta Asociației Femeilor de Afaceri, reprezentanți ai poliției Călărași, Florin Rădulescu director muzeul Municipal.

img_9203Palade Monica directorul Centrului  pentru Persoane cu Handicap Călărași, amfitrioana evenimentului, a declarat  pentru Argument:

img_9190 Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizablități  reprezintă un prilej prin care ne exprimăm solidaritatea și respectul pentru persoanele cu handicap. Cu această ocazie la sediul Centrului de zi pentru persoane cu handicap, subordonat Direcției de Asistență Socială Călărași s-a desfășurat  „Ziua porților deschise ”, prilej prin care cei interesați au putut vedea modul de desfășurare a activităților cotidiene ale beneficiarilor în cadrul Centrului. Tot cu această ocazie partenerii și colaboratorii noștri ASCHF-R filiala Călărași  au amenajat o expoziție din care doritorii și-au putut alege diferite obiecte confecționate manual de către benefiari, îndrumați și  ajutați de specialiștii Centrului. Nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni deosebiți, ci caracterul, munca, talentul și aptitudinile.

   Vă  mulțumim tuturor oaspeților ce ne-ați călcat pragul și vă așteptăm în continuare alături de beneficiarii noștri în drumul lor spre o lume fără bariere.

img_9148Au fost prezentate centrul și proiectele. Invitații au cumpărat obiecte create și realizate de copii. Icoane, felicitari înrămate, păpuși şi ornamente create în mod deosebit de persoanele şi copii cu handicap în cadrul centrului.

img_9140Copii pregăteau serbări și spectacole pentru sărbătorile de iarnă. Au sărbătorit împreună cu invitații și au interpretate colinde, cântece, dansuri specifice perioadei în care ne aflăm.

img_9215O atmosferă călduroasă și primitoare au însoțit veselia si bucuria apropierii sărbătorilor dr iarnă,într-un centru bine dota și modern prrin gija și procupările municipalității.

img_9229Atitudinile publice joacă un rol central în integrarea persoanelor cu dizabilităţi în viaţa comunităţii, motiv pentru care au influenţe importante asupra vieţii oamenilor cu retard mental sau boli mentale. Aceste atitudini influenţează modul în care persoanele cu dizabilităţi sunt învăţate şi acceptate, precum şi tipurile de tratamente şi servicii care le sunt puse la dispoziţie.

Victor Bălașa

Pentru mai multe fotografii va rugăm sa vizionati slideshow-ul de mai jos.

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page