Evenimente, Ultimile Știri — iulie 31, 2013 at 22:37

Călărași, miercuri:Filipescu anunță concurs de soluții pentru regenerarea centrului civic al municipiului

by

filipescuMiercuri, 31 iulie 2013, președintele Consiliului Județean Călărași  Răducu Filipescu, a anunțat organizarea unui concurs de proiecte pentru regenerarea urbană și modernizarea centrului civic al municipiului Călărași.

Filipescu intenționează refacerea și modernizarea centrului civic în perimetrul de la strada Pompieri până la piața mare și de la str.București până la parcul central, prin proiecte cu finanțare europeană. Vom concepe modernizarea centrului pe module și în etape pentru a putea accesa mai mult mai multe linii de finanțare europeană.

Organizăm concursul de proiecte pentru a avea o viziune cât mai elaborată d.p.d.v. urbanistic, peisagistic,social și cetățenesc  și în care vom  supune dezbaterii publice soluțiile avansate pentru a avea un grad de acceptare cât mai ridicat.

Se va urmări recuperarea şi refuncţionalizarea fondului construit prin reconversie care va fi îmbogățit cu inserții întregitoare și amenajarea de spații publice reprezentative și prietenoase.

Prioritatea numărul 1 pentru facilitarea circulaţiei auto este de a elimina traficul de tranzit prin zona centrală,a spus președintele consiliului județean.

Proiectele vor fi promovate într-un parteneriat Consiliul județean,Prefectură,Primărie iar concursul va fi finanțat de Consiliul Județean care va acorda premiile și primăria costurile organizării concursului.

Regenerarea urbană va urmări  revitalizarea zonelor centrale aflate în dificultate:

• reabilitarea patrimoniului reprezentat de clădrie istorice,

• amenajarea şi înfrumuseţarea spaţiului public – pieţe, scuaruri, parcuri, mobilier urban,

• modernizarea infrastructurii urbane – reţele de apă, gaz şi electricitate, drumuri şi reţele de transport,parcări.

Urmărim rezolvarea  problemelor legate de degradarea spaţiului construit, să creăm condițiile pentru o calitate a vieţii  la standardele sau aşteptările majorităţii cetățenilor ca și probleme legate de calitatea mediului, a încheiat Filipescu.

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page