Anunţuri, Ultimile Știri — aprilie 24, 2014 at 17:29

Călăraşi din R Moldova în în Top-ul celor mai pro-europene localităţi din Moldova. Vezi ce oraş se află pe primul loc

by

Miting ProEuropa PMAN (2)Călăraşi din R Moldova oraş înfăţit cu municipiul Călăraşi din România se află în Top-ul celor mai pro-europene localităţi din Moldova. 

Un top al celor mai pro-europene raioane din Republica Moldova a fost făcut public astăzi, 23 aprilie, anunță Politik.md. Conform acestuia, dacă în curând ar avea loc un referendum privind aderarea la Uniunea Europeană, opţiunea ar fi cea mai susţinută de către locuitorii raioanelor Hânceşti, Nisporeni şi Călăraşi.

Astfel, din totalul persoanelor chestionate în raionul Hânceşti, pentru parcursul european al Republicii Moldova, la etapa actuală ar vota 61%, din Nisporeni – 58%,  iar din Călăraşi şi Orhei – câte 56%. Totodată, şi municipiul Chişinău a înregistrat o valoare majoritară în ceea ce priveşte calea spre Uniunea Europeană, cu 55% dintre respondenţi ce susţin apropierea de Occident.

De cealaltă parte a baricadei se află UTA Găgăuzia, Taraclia şi Ocniţa, unde simpatia faţă de Uniunea Europeană nu s-a ridicat mai sus de 17% dintre persoanele chestionate.

Sondajul a fost realizat de către compania sociologică „Fondul Opiniei Publice”, în perioada 1-30 martie 2014, pe un eşantion de 4555 persoane din 286 localităţi, exceptând regiunea transnistreană. Inițiatorii sondajului susțin că marja de eroare a acestui sondaj constituie +/- 1,5 %.

 

http://politik.md/

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page