Evenimente, Ultimile Știri — mai 31, 2018 at 23:54

Călărași-Be SMART! Vino la START!

by

 

Be SMART! Vino la START! constituie titlul unui frumos proiect, dar in acelasi timp reprezinta si un indemn. Un parteneriat bine echilibrat, format din FORMENERG SA, organizatia SMART PROJECT si AOA-Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges, au adus pe piata municipiului Calarasi o atractiva oportunitate financiara pe care proiectul amintit o ofera tuturor celor care se incadreaza in conditiile de eligibilitate ale acestuia.

Proiectul este cofinantat  din Fondul Social European, prin Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020. Acesta  se regaseste, prin obiectivul sau general si prin rezultatele pe care urmareste sa le obtina, in sfera tematica a acestui program definit in Axa prioritara 3: .Locuri de munca pentru toti.

Obiectivul specific 3.7 al programului urmareste “Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non agricol, din zona urbana”.

Vineri, 25 mai 2018, orele 16,00 in atragatorul si ospitalierul Centru zonal situat in str. Pietei, nr.2, din municipiul Calarasi, prima grupa formata din 24 de persoane, barbati si femei deopotriva, tineri si mai putin tineri, persoane caracterizate printr-un pronuntat spirit antreprenorial, s-au intalnit la sedinta inaugurala a acestui curs si s-au apucat de lcuru. Miza este  unica si  constituie  pentru toti dorinta de a dobandi 40.000 euro, 100% nerambursabili.

O motivare in plus fata de aspectul financiar il constituie dorinta comuna a acestora de a se pregati pentru a obtine si un atestat recunoscut international, care sa faca dovada dobandirii abilitatilor specifice teoretice si practice ale unor veritabili antreprenori locali. Nu exista costuri din partea participantilor, totul este gratuit, oferit cu generozitate de organizatori.

Conform metodologiei transmisa anterior cursantilor si cu ajutorul documentelor de suport dobandite,  sub bagheta maiastra a unui lector local, ale carui abilitati de formare s-au dovedit in timp performante si eficiente, modulul de curs teoretic se parcurge acum.

Maniera participativa a intalnirilor ofera fiecarui cursant posibilitatea de a deslusi tainele ascunse ale antreprenoriatului si orice alta informatiei care sa-i ajute la structurarea unui plan de afaceri finantabil. Fiindca, pentru a obtine suma mai sus amintita fiecare participant va trebui sa prezinte unei comisii de evaluare, la sfarsitul cursului, o idee de investitie sub  forma unui plan de afaceri fezabil.

Cursantii au inteles inca din start ca se afla pe o piata concurentiala, impreuna cu toti membrii grupului format. Dar au mai inteles la fel de repede ca in acest proiect nu sunt adversari, sunt parteneri, iar parteneriatul si cooperarea ofera  afacerilor o valenta superioara.

Gupul este dinamic si parcurge repede etapele modulului teoretic predat de profesorul formator Nelu Bălașa.

Be SMART! Vino la START este o rampa de lansare  in antreprenoriatul performant, angajat in slujba unor activitati generatoare de venit, pe care piata municipiului Calarasi le asteapta cu interes.

 

Ghedzira Nicolae

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page