Mâncare şi Băutură — martie 29, 2014 at 13:18

Cafe glace

by

Pentru cei care iubesc cafeaua, aceasta reteta este delicioasa si racoritoare.

cafe-glaceIngrediente

80 g. zahar
1 ou
1/2 litru lapte
1/2 pahar cafea concentrata preparata cu espresso sau filtru
frisca

Se bate bine zaharul cu oul , pana devine ca o crema . Cantitatea de zahar in reteta originala (o carte de bucate) era de 80 gr. dar mie mi s-a parut cam mult si am pus mai putin. Puneti la clocotit laptele si-l turnati deasupra la crema de zahar si ou , batand in continuare pe foc 2-3 minute. Trageti deoparte si lasati sa se raceasca. Intre timp ,faceti ½ pahar de cafea concentrata.
Turnati cafeaua putin cate putin , asa fierbinte, deasupra laptelui racit. Se serveste cu frisca deasupra.

Se pune la rece in frigider.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page