Cultură şi Educaţie, Proză şi poezie — aprilie 10, 2013 at 10:35

Bunica – a doua mamă!

by

“O mama devine cu adevarat bunica atunci cand inceteaza a mai vedea prostiile pe care le fac copiii sai pentru ca e mult prea incantata de lucrurile minunate pe care le fac nepotii ei.”  – Lois Wyse 

Bunica - a doua mamă 1 Mi s-a spus de când eram mică la orele de religie că Dumnezeu a dat fiecărui om un înger, un înger păzitor. Pe care noi oamenii nu putem să-l vedem, însă el vede tot ce facem, bine sau rau. E atent la fiecare mișcare, gest, privire și cuvânt ca mai apoi să-i zică Lui. Așa mi-a spus și bunica mea când eram micuță, că Dumnezeu vede tot ce fac cu ajutorul îngerului meu păzitor. Și tot ea m-a învățat ce să fac să nu plece niciodată de lângă mine, m-a învățat „Înger, îngerașul meu”.

Însă cu timpul mi-am dat seama cât de mult mă iubește Dumnezeu. Poate că cei din jurul meu nu-și pot vedea îngerul, însă eu îi pot spune “Sărut mâna” în fiecare dimineață și îi pot vedea privirea blândă înainte să plec la școală sau oriunde. Îi pot simți bucuria, dorința, oboseala sau tristețea.. Da, tristețea. Pentru că și îngerii mai sunt triști, însă sunt la fel de frumoși și atunci. Ei sunt frumoși trupește, dar și mai frumoși sufletește. Au atâta bunătate și răbdare, cum nimeni n-ar putea să aibe vreodată. Găsesc întotdeauna iertarea în suflet, găsesc unguentul pentru orice rană, pentru orice durere sau supărare. Sunt extraordinari prin simpla lor prezență, pentru că sunt îngeri! Iar îngerul meu este extraordinar pentru simplul fapt că există și poate are nopți când își dă seama că dintr-un copilaș ce eram atunci când mă învățase prima rugăciune, am devenit o domnișoară care din când în când e neascultătoare însă e la fel de iubitoare.

Acum, pentru că mi-am descris îngerul vreau să-I mulțumesc lui Bunica - a doua mamă 2Dumnezeu pentru darul minunat. Vreau să-I mulțumesc că dintre toți îngerii mie mi l-a trimis pe cel mai special și frumos. Pe cel ce a reușit să mă învețe să fiu bună, să dau din puținul meu și să întorc obrazul când primesc o palmă, să-l iert pe cel ce-mi greșește așa cum EL ne iartă nouă păcatele. Revin mulțumindu-ți Doamne pentru TOT și rugându-te să-i dai sănătate și putere să-mi fie alături aici pe pământ cât mai mult timp. Să-mi vadă realizările, să-mi vadă primii pași în viață, să mă vadă cum muncesc și reușesc să devin un OM pe picioarele mele.

Iubiți-vă bunici cât incă sunt lângă voi și vă poartă de grijă, iar dacă nu mai sunt aici pe pământ să îi purtați în gând și în suflet ca și cum n-ar fi plecat niciodată.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.