Mâncare şi Băutură — octombrie 23, 2013 at 11:04

Budureasca-Dealul Mare, Cabernet Sauvignon 2008

by

cabernet sauvignon budureascaEste cât se poate de natural să fiţi plăcut surprinşi şi prizonieri ai încântării odată ce aţi încercat un vin de calitate… şi de ce n-aţi fi? Ştim cu toţi ca servirea vinului este o artă, că rafinamentul degustărilor produce adevarate explozii de bucurii, senzaţii, mirări, dintre cele mai diverse.

Vinul este apreciat de secole pentru buchet, miros şi culoare, iubit pentru armonia gustului, în mod tradiţional se cere savurat pe îndelete, iar anii cu producţii valoroase dăruind cunoscătorilor, adevărate experienţe miraculoase pentru papilele gustative.

Cabernet Sauvignon Budureasca are culoarea roşu închis, aroma este de coacăze negre iar gustativ predomina fructele de pădure, cu note discrete de mentă şi ardei gras. Corpul nu este foarte viguros, ceea ce este oarecum neaşteptat pentru un Cabernet Sauvignon de Dealu Mare, dar are un bun echilibru între tanini şi alcool. Ca impresie generală este un vin extrem de rotund, lejer şi foarte uşor de asortat cu reţete bazate pe carne de porc, miel, vită, dar şi cu brânzeturi ceva mai grase. Temperatura optimă de servire este  18-20 grade C.

budureasca

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page