Evenimente, Ultimile Știri — iunie 21, 2018 at 19:55

Bucurie mare la Orizont! Aglomerație la semnături pentru Basarabia.

by

Bucurie mare la deschiderea cortului  la Orizont, în vederea strângerii de semnături pentru modificarea Constituției, care să permită Unirea Basarabiei cu România. Activiști unioniști, profesori, politicieni, oameni de afaceri, cetățeni s-au reunit pentru a reafirma idealul de veacuri al românilor – Unirea.

Cu veselie, și o mare însuflețire au primit cetățenii Municipiului Călărași această inițiativă. Numărul călărășenilor care au vrut să semneze a depășit în unele momente capacitatea organizatorilor de a înregistra semnăturile și cu toate acestea românii din Călărași au așteptat la rând pentru a semna,pentru  a reafirma dorința lor de reunificare cu Basarabia.

Au participat printre alții Dragoș Coman Viceprimar al  Municipiul Călărași, Dulce Marius  Director General  la Casa de Asigurări de Sănătate Călărași , Silviu Drăgan Director Medical C.A.S, Pătra Cristina-Director Adjunct Școala Gimnazială “Mihai Viteazul”- prof. Ancuța Puișor, prof. Stoian Cecilia, prof. Vișinescu Lucian, prof. Stoian Liliana, prof. Tudor Vasilica,Prof. Mihaela Ciorcilă, Puran Vasilica Director  Colegiul “Ștefan Banulescu”, prof. Vișinescu Alina Colegiul „Barbu Știrbei”, Director Adjunct prof. Pavel Rodica Școala Gimnazială „Carol I”-prof. înv. primar Toneanu Camelia  și elevilor clasei a IV-a C , prof. Petcu Daniela,Vali Popa Director Divers Media, elevelor Ella Dan și Stan Roxana de la Liceul “Mihai Eminescu” Călărași , Raluca Florea Școala Gimnazială “Carol I” și Andreea Vulpașu Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” Călărași. Vă mulțumesc tutruror pentru implicare și participare, reușita evenimentului vi se datorează.

Fapte mici de cultură și educație patriotică  dar cu impact și semnificație.Mulțumim prof.Toneanu  Camelia și elevilor săi iniumoși pentru lumina și culoarea pe care au conferit-o bucuriei noastre.

Joi, 21 iunie 2018, pe platoul Pieței Orizont Călărași a avut loc deschiderea cortului cu scopul de informare și stângere de semnături  pentru modificarea constituției în vederea UNIRII Basarabiei cu România.

Evenimentul face parte din  inițiativa civică Ziua Corturilor Deschise care se desfășoară  în toată  țara demarată de cea mai mare alianță civică din România.

Alianţa pentru Centenar – constituită din 130 de asociaţii şi grupuri de iniţiativă – a dat startul unei campanii de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei României, care să cuprindă o referire explicită la unirea cu Republica Moldova. Iniţiatorii acestui demers îşi propun să strângă, în perioada 23 aprilie-25 iunie 2018-un milion de semnături.

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page