Cultură şi Educaţie, Educaţie — mai 9, 2013 at 00:51

”Bucuria de a fi creștin”… Etapa la nivel de eparhie

by

Miercuri, 8 mai 2013, la Slobozia s-a desfășurat etapa la nivel de eparhie a concursului ”Bucuria de a fi creștin”.

Fiind declarat an omagial al Sfintilor Părinți Constantin și Elena, Patriarhia Română a dorit să cultive în sufletele și conștiința oamenilor adevaratele tradiții creștine, conduite, care sunt culese încă de la vârste vragede din inima și sufletelor micilor creștini, în speță din rândul elevilor din ciclul gimnazial prin intremediul unui concurs interjudețean..

bucuria de a fi crestin

Dacă în perioada contemporană se aude tot mai puțin de valori moral-religioase, membrii B.O.R. au avut ca scop promovarea si cultivarea spiritului și valorilor creștin-tradiționale cât și prețuirea față de țară.

Concursul ”Bucuria de a fi creștin” s-a desfășurat în amfiteatrul Centrului Socio-Cultural ”Episcopul Damaschin” din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor pe trei secțiuni:

  • Muzică-probă care a constat în interpretarea unui cântec cu caracter religios sau popular.
  • Lirică religioasă- recitarea unei poezii cu temă religioasă.
  • Interpretarea unui text în proză.

La concurs au participat elevi din șase protopopiate: Slobozia, Fetești, Urziceni, Lehliu, Oltenița și Călărași în număr total de optsprezece. Din cei optsprezece au fost aleși căștigători câte unul pentru fiecare secțiune în parte. Primele poziții au fost ocupate de către elevii parohiilor Slobozia și Fetești care vor susține un spectacol și o vizită la Patriarhia Română din București drept recompensă a performanței obținute.

Toată lumea mulțumită!

Din cadrul județului nostru au participat elevi de la Scolile Gimnaziale ”Tudor Vladimirescu”, ”Mircea Vodă” și ”George Vîlsan” Independența, cei din urmă fiind pregătiți și însoțiți de doamna Gheorghe Mariana, care s-a declarat foarte mulțumită de desfășurarea concursului si ”cu siguranță vom mai participa și la alte ediții pentru că este important să dezvoltăm în sufletele copiilor aceste atitudini care ne definesc, în primul rănd, ca oameni”

Chiar dacă nu au ocupat un loc fruntaș elevii noștri s-au ales cu diplome de participare și cu speranța ca într-o zi vor fi ei cei care vor ocupa primele poziții.

Concursul a fost organizat cu binecuvântarea P.F. Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, sectorul Teologic Educațional.

Autor: Aurelian Mihai

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page