Cultură şi Educaţie, Educaţie — noiembrie 28, 2018 at 18:30

British School of Bucharest oferă elevilor șansa de a câștiga burse pentru anul academic 2019-2020!

by

British School of Bucharest (BSB), singura școală din România apreciată cu calificativul ”excelent” de către Inspectoratul Școlilor Independente din Marea Britanie pentru calitatea procesului de învățare și a rezultatelor elevilor, precum și pentru calitatea dezvoltării personale a elevilor, a deschis înscrierile în programul de burse pentru anul academic 2019 – 2020! BSB oferă burse de până la 100% din taxa de școlarizare tuturor elevilor care își doresc să studieze la British School of Bucharest, să descopere excelența educației britanice și să fie, astfel, parte din această comunitate internațională!BSB dorește să recunoască meritele elevilor cu rezultate remarcabile, fie ei elevi la școli private sau de stat, care sunt pregătiți să trăiască experiența educației britanice la cele mai înalte standarde. A șasea ediție a programului de burse BSB este dedicată tuturor elevilor născuți între 1 septembrie 2004 și 31 august 2005, care vor trece în anul 10, și celor născuți între 1 septembrie 2002 și 31 august 2003, care, în anul academic următor, vor fi în anul 12 în sistemul britanic. Elevii eligibili pentru bursele BSB sunt, în acest moment, clasele a 8-a și a 10-a în sistemul public de învățământ.

”Ne bucurăm să anunțăm deschiderea celei de-a șasea ediții a programului de burse, prin care oferim tuturor elevilor o șansă reală și unică de a descoperi excelența educației britanice, indiferent de școala pe care o urmează în prezent. Acest program poate aduce cu sine o schimbare pozitivă a parcursului actual, așa că îi încurajăm pe toți elevii cu rezultate remarcabile, care au ceva de spus, să profite de această șansă. E momentul lor! Ne dorim să îi descoperim pe aceia pentru care performanțele și rezultatele excepționale vorbesc de la sine, să îi primim cu brațele deschise în familia BSB și să le dăm aripi să se dezvolte armonios. Cu fiecare ediție a programului de burse am întâlnit elevi excepționali, cu capacități și rezultate uimitoare, și sunt convins că istoria se va repeta și de această dată, așa că abia aștept întâlnirea cu toți acești tineri nemaipomeniți”, a declarat Philip Walters, directorul British School of Bucharest.

Philip Walters, directorul British School of Bucharest

Programul oferă tinerilor o șansă unică,  aceea de a trăi experiența educației britanice, într-un mediu care le va asigura o dezvoltare academică și personală personalizată, la singura școală britanică din România unde toți profesorii sunt vorbitori nativi de limbă engleză. Înscrierile se pot face până pe 23 ianuarie, ora 13:00. Procesul de selecție include teste de engleză, matematică și abilități cognitive, precum și un interviu cu un reprezentant al școlii.

Radu este un fost bursier al BSB care s-a alăturat colectivului de elevi al școlii în anul 12, după ce a studiat la Colegiul Național ”Sfântul Sava” din București, secția ”Științele naturii”. Între timp, el a absolvit Universitatea din Liverpool și acum lucrează în Oxford ca asistent arhitect. Își amintește de perioada petrecută la BSB, cu satisfacție și mândrie: ”Consider că BSB este un loc minunat să studiezi, dacă îți dorești să te dezvolți la nivel personal și să ajungi să studiezi în afara țării. Profesorii de la BSB m-au îndrumat să aleg corect materiile potrivite pentru mine și m-au asigurat că sunt acolo pentru mine, oricând dispuși să îmi ofere ajutorul. Numărul mic de elevi existent într-o clasă, comparativ cu alte școli, este un factor esențial prin care profesorii au siguranța că fiecare copil a înțeles cursul. Opțiunile nenumărate ale activităților extrașcolare, care te ajută să te dezvolți nu doar la nivel academic, ci și personal, îți oferă șansa de a-ți perfecționa aptitudinile care-ți vor fi de un real ajutor pe viitor, începând chiar din anii universitari. Atâta timp cât îți dorești să muncești, să te dedici și să fii ancorat în prezent, o să ai parte de momente extraordinare la BSB”.

Pentru înscriere la programul de burse BSB, completați formularul disponibil aici.

Supervizată de Inspectoratul Școlilor Independente din Marea Britanie, British School of Bucharest oferă educație la standarde de excelență celor peste 500 de elevi, din aproximativ 50 de naționalități. BSB oferă o atenție personalizată studenților săi, bazată pe dorințele și nevoile fiecăruia, astfel încât aceștia să-și atingă nivelul maxim de dezvoltare și să pășească cu încredere spre următoarea etapă educațională.

Rezultatele elevilor BSB la examenele de IGCSE și A Level sunt cu mult peste media globală și se pot compara favorabil cu cele obținute de studenții celor mai râvnite universități din Marea Britanie. Printre universitățile de prestigiu care și-au deschis porțile pentru absolvenții BSB se găsesc Imperial College, University College London (UCL), Queen Mary, City-University of London, University of the Arts London, London School of Economics and Political Science (LSE), King’s College, Istituto Marangoni, SOAS University, Oxford Brookes, Universities of Warwick, Bath, Bristol, Edinburgh, York și Southampton, precum și Ecole Hôtelière de Lausanne, Anglo American University (Prague) sau UCLA (USA).

Despre  British School of Bucharest

British School of Bucharest este o școală internațională privată de top, înființată în anul 2000, care oferă posibilitatea elevilor cu vârste cuprinse între 2-18 ani să studieze după curriculum britanic. Unicitatea BSB față de oricare altă școală din București o reprezintă echipa unică de profesori, toți vorbitori nativi de limbă engleză, cu experiență în predarea curriculumului britanic. BSB este, totodată, și singura școală britanică din România care a fost apreciată cu calificativul ”excelent” pentru calitatea procesului de învățare și a rezultatelor elevilor, dar și pentru calitatea dezvoltării personale a elevilor, de către Inspectoratul Școlilor Independente din Marea Britanie, în 2018.

Școala oferă un mediu primitor, stimulativ și sigur, care încurajează îndeplinirea potențialului individual și creșterea încrederii în sine, în toate domeniile: academic, social și personal, cu accent pe inovare, creativitate, colaborare și învăţare activă.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page