Mâncare şi Băutură — februarie 4, 2014 at 19:29

Brioşe Turnuleţ

by

Briose turnulet

Ingrediente 6 porţii:

  • 100 g smântână
  • 100 g cremă de brânză
  • 100 g brânză brie
  • 100 g brânză de capră

Pentru Brioşe

  • 100 g măsline
  • 250 g făină integrală
  • 1 pliculeţ cu praf de copt
  • 2 ouă
  • 75 ml ulei de măsline
  • 150 ml lapte
  • 1 linguriţă cu unt
  • sare

Mod de preparare:

Bateţi ouăle cu uleiul. Adăugaţi laptele, după care încorporaţi făina amestecată cu praful de copt şi sare.

La final, adăugaţi măslinele tăiate mărunt. Turnaţi compoziţia în formele de brioşe unse cu unt şi tapetate cu bucăţi din hârtie pentru copt. Daţi la cuptor, la foc moderat, 25 de minute.

Între timp, frecaţi smântâna cu brânzeturile şi potriviţi gustul de sare. Lăsaţi la rece cel puţin 30 de minute.

După ce s-au răcit brioşele, tăiaţi-le pe jumătate şi umpleţi-le cu puţină cremă de brânzeturi. De jur împrejur, puneţi frunzuliţe de pătrunjel. Vor arăta senzaţional!

Poftă bună!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page