Evenimente, Ultimile Știri — iunie 30, 2014 at 16:31

BRCT Călărași şi Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” : Dunărea prin desen şi pictură

by

În anul 2004, Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea împreună cu statele dunărene au decis ca ziua de 29 iunie să fie declarată “Ziua Dunării”, zi de sărbătoare pentru toate ţările situate în bazinul acestui fluviu.
brct5În fiecare an, Ziua Dunării este pusă sub semnul unui generic reprezentativ pentru strădaniile tuturor legate de marele fluviu european, cea de anul acesta fiind: „Fiţi activi pentru o Dunăre vie!”.
brctDeoarece Dunărea leagă și separă în același timp România și Bulgaria, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria, instituție care asigură Secretariatul Tehnic Comun al Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 (PCT Ro-Bg 2007-2013) și Controlul de prim nivel pentru beneficiarii români din Program, a organizat astăzi un eveniment în cadrul căruia a oferit celor mici prilejul de a-și manifesta artistic sentimentele, impresiile și viziunea asupra Dunării. Invitații, elevii clasei a IV-a A ai Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Călărași însoțiți de dna Învățătoare – Georgica Zamfir au participat cu bucurie, pasiunea pentru desen și pictură fiind elementul comun al acestei acțiuni.
brct3Copiii au fost introduși în atmosfera de sărbătoare a Zilei Dunării printr-o expoziție de desen și culoare, creațiile fiind realizate în cadrul proiectului strategic “Danube WATER – Managementul integrat al apelor (WATER)”, finanțat prin PCT Ro-Bg 2007-2013.
brct1Activitatea propusă copiilor s-a numit “Dunărea prin desen și pictură”, iar lucrările realizate s-au remarcat prin originalitate, expresivitate şi creativitate. Astfel, s-a dovedit evident că cel mai prielnic mod de manifestare și comunicare emoțională rămâne exprimarea prin desen și pictură, culoarea fiind cea care atinge și oglindește suflete.
brct2Importanța Dunării în PCT Ro-Bg 2007-2013 este incontestabilă și își justifică rolul în cooperarea transfrontalieră prin prisma faptului că din cei 610 km câți însumează frontiera dintre România și Bulgaria, 470 de km reprezintă frontieră fluvială. Faptul că Dunărea crează o graniţă naturală, aduce zonei nu numai beneficii, ci și provocări majore. Prin proiectele pe care le finanțează, PCT RO-BG 2007-2013 își propune să sprijine îmbunătățirea zonei transfrontaliere, valorificând totodată întregul potențial al Dunării.

brct4

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page