Politica, Politică regională — aprilie 27, 2013 at 10:47

Bogdan Georgescu propune: Structura de conducere pentru REGIUNI

by

Bogdan georgescu propunereVicepreședinte Consiliul Județean Călărași Bogdan Georgescu, propune: Structura de conducere pentru REGIUNI

Executiv:        varianta 1:  Guvernator desemnat de Guvern si aprobat de Consiliul regional prin vot direct (acelasi mecanism ca la formarea Guvernului)

varianta 2: Presedinte (prin rotatie la 6 luni, intre presedintii alesi ai Consiliilor judetene componente ale regiunii)

Organ de conducere deliberativ: CONSILIUL REGIONAL

 Dimensiune : numarul  consilierilor regionali = nr. judetelor X 5 (+1 unde este cazul, astfel incat sa fie impar)

Constituire: din consilieri judeteni, pe baza de algoritm.

Algoritm :

Pasul 1 – Fiecare formatiune politica, intrata in cel putin unul din consiliile judetene componente, desemneaza cate un consilier regional, din randurile consilierilor judeteni  validati din partea formatiunii respective(respectarea principiului reprezentarii)

Pasul 2 – Calculul numarului de consilieri regionali ramasi de desemnat prin diferenta dintre numarul total de mandate de consilier regional si numarul de mandate atribuite la pasul 1

Pasul 3 – Calculul numarului de consilieri judeteni, necesar pentru un mandat intreg de consilier regional(nr total cons judeteni din regiune/nr. total cons. regionali – cu 2 zecimale)

Pasul 4 – Identificarea formatiunilor politice care au obtinut cel putin un mandat  intreg de consilier regional

Pasul 5 – Calculul ponderii fiecarei formatiuni politice, dintre cele care au obtinut cel putin un mandat intreg de consilier regional, in consiliul regional, prin raportarea numarului de consilieri judeteni ai formatiunii X la numarul insumat de consilieri judeteni ai formatiunilor care au obtinut cel putin un mandat intreg (nr. cons. judeteni pe formatiune politica/nr. total de cons. judeteni  x100 – ai formatiunilor politice cu cel putin un mandat intreg de cons reg  )

Pasul 6 – calculul numarului de mandate intregi de consilier regional, (partea intreaga a produsului: ponderea de la pasul 5 x nr de mandate de consilier regional neatribuite) si al restului procentual(partea zecimala a produsului: ponderea de la pasul 5 x nr de mandate de consilier regional neatribuite) pentru fiecare formatiune care a obtinut cel putin un mandat  intreg de consilier regional

Pasul 7 – atribuirea numarului de mandate intregi de consilier regional fiecarei formatiuni

Pasul 8 – calculul numarului de mandate de cons reg neatribuite: total minus atribuite

Pasul 9 – atribuirea mandatelor  ramase, in ordinea descrescatoare a restului procentual, formatiunilor politice cu restul mai mare.  In caz de balotaj se vor atribui mandatele ramase/mandatul, formatiunii politice care a obtinut un numar de consilieri judeteni mai mic prin redistribuire. In caz de balotaj mandatele/mandatul  ramase vor fi atribuite formatiunii politice cu numar de consilieri regionali mai mic.

Propun aceasta varianta de conducere Regionala, ca tema de dezbatere publica pentru politicienii si cetatenii din Calarasi, sustinand, in acelasi timp, in interesul celor ce traiesc in aceste judete,  constituirea unei regiuni din cele 4 judete: Calarasi, Ialomita, Giurgiu si Teleorman.

Aceasta propunere nu reprezinta punctul de vedere oficial al Partidului Conservator ci o varianta care satisface interesul public al cetatenilor judetului Calarasi, sustinuta personal, in calitate de consilier judetean ales de catre cetatenii judetului Calarasi.

Bogdan Georgescu,
Vicepresedinte al Consiliului judetean Calarasi
Presedinte PC Filiala Calarasi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page