Comunicate de presă, Ultimile Știri — februarie 2, 2015 at 15:05

Bogdan Georgescu dezavuează public risipirea banului public la Consiliul județean

by

Partidul-Conservator Consultând „Proiectul bugetului propriu al judeţului Călăraşi pe 2015 şi estimări pentru anii 2016 – 2018”, pe site-ul Consiliului Judeţean Călăraşi(la „Noutăţi”, Anexa nr.3, pag.3 sau pagina 9 a documentului), observăm un obiectiv de investiţii nou, care defineşte orientarea înlocuitorului preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, pentru dezvoltarea economică a judeţului şi crearea de noi locuri de muncă.

Este vorba despre bugetarea achiziţiei unor autoturisme noi, în număr de 3, în valoare totală de 300.000 lei, fără TVA şi fără sumele adăugate prin programul rabla(6.500 lei/bucată).

Calculând, valoarea unui autoturism este estimată la: 106.500 lei + TVA = 132.169 lei(aprox. 29.370 euro/bucată).

Solicit ca iniţiatorul Proiectului de buget propriu al judeţului Călăraşi pe 2015 să argumenteze public necesitatea achiziţionării acestor 3 autoturisme, să ne comunice destinaţia acestora şi cum au fost determinate sumele înscrise în Anexa nr.3 a Bugetului.

Deasemenea considerăm că retragerea finanţării pentru aceste 3 „obiective de investiţii”, poate fi o consecinţă a unei analize profunde a necesităţii, oportunităţii şi legalităţii achiziţiei la care facem referire(3 autoturisme noi în valoare de cca. 29.370 euro fiecare), în contextul respectării legislaţiei în vigoare cât şi a respectării interesului public către care trebuie orientate demersurile Consiliului Judeţean Călăraşi.

Prin prezentul comunicat, apreciem ca fiind pozitiv, mecanismul de echilibrare, implementat de Guvernul României prin Legea bugetului de stat pe anul 2015, prin care judeţul Călăraşi a primit resurse financiare mult mai consistente care au generat chiar si acoperirea finanţării pentru ideea achiziţionării a 3 autoturisme de lux la CJ Călăraşi.

În acelaşi timp, dezavuăm public risipirea banului public, propusă de înlocuitorul preşedintelui CJ Călăraşi prin finanţarea acestei achiziţii de aproape 100.000 euro.

Cu deosebită consideraţie,
Bogdan Georgescu
Preşedinte,
Partidul Conservator, filiala Călăraşi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page