Mâncare şi Băutură — februarie 6, 2014 at 18:20

Biscuiţi cu Rozmarin

by

Dacă aveţi chef de o gustare bună şi uşoară puteţi încerca să faceţi  în casă nişte biscuiţi cu rozmarin, buni pentru a fi folosiţi la masă ca aperitiv sau ca înlocuitor de pâine. Biscuiţii sunt gustarea perfectă pentru a o lua la şcoală sau la locul de muncă.

crackers 045

Ingrediente:
500 g de făină
125 g lapte
125 g apă
Un cartof
Rosmarin
10 g drojdie de bere

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în puţină apă caldă, aprox 125 g de apă. Se fierbe un cartof şi apoi se zdobeşte şi se amestecă cu drojia. Presăraţi făina, fără sare şi uniţi-o cu cartoful zdrobit amestecând cu o furculiţă. Adaugaţi laptele. Ajutaţi-vă de furculită să furculiţă omogenizaţi aluatul şi apoi amestecaţi cu mâinile. Frământaţi până când se formează o minge.

Se pune într-un lighenuş şi taiaţi coca la suprafaţă în formă de cruce. Lăsaţi-o să stea acoperită cu un prosop pentru 30 de minute. Încălziţi 25 g. ulei de măsline şi adăugaţi trei linguri de rozmarin tocat, se lasă să se răcească şi se adaugă sare. Unde aţi crestat aluatul, lărgiţi, puneţi uleiul cu rozmarin şi frământaţi mai apoi încorporând totul.

Lăsaţi să crească pentru un alte 30 de minute. Rupeţi bile de aluat ajutându-vă cu un pic de făină. Întindeţi aluatul şi formaţi benzi de cocă, pe care le tăiaţi de cu o rolă dantelată de mărimea pe care o consideraţi d-voastră. Ungeţi biscuiţii cu ulei de măsline şi rozmarin şi îi aşezaţi într- o tavă de cuptor acoperite cu hârtie pergament. Puneţi tava în cuptorul încins în prealabil pentru zece minute la 180° C.

L.M.

Poftă Bună!

cra1

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page