Comunicate de presă, Ultimile Știri — mai 8, 2013 at 17:34

Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria promovează Ziua Europei

by

antet BRCT

De Ziua Europei, Secretariatul Tehnic Comun al Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 (PCT Ro-Bg 2007-2013) din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria (BRCT Călărași) va organiza în aria eligibilă a Programului, respectiv Călărași, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Silistra și Pleven, acțiuni menite să sensibilizeze opinia publică în legătură cu Uniunea Europeană. Fiecare acțiune va fi o îmbinare de activităţi de promovare, distractive şi educative pentru comunitățile din zona de graniță România-Bulgaria.

Pentru a sărbători pacea şi unitatea în Europa, în data de 9 mai instituțiile Uniunii Europene își vor deschide porțile. În același ton și păstrând tradiția, BRCT Călărași va fi gazda unui grup de tineri din Colegiul Economic Călărași, România și din Liceul Profesional de Economie, Administrație și Servicii “Atanas Burov” Silistra, Bulgaria. Tinerii sunt așteptați la sediul instituției începând cu ora 10.00, pentru a imprima mottoul Uniunii Europene, „Unitate în diversitate”, în acțiunea programată, acceptând totodată deschiderea spiritului către culturile și tradițiile celor două state.

Concomitent, echipe ale BRCT Călărași se vor deplasa în teritoriu pentru a desfășura acțiuni de distribuire de materiale informative și promoționale, de diseminare a informațiilor de bază despre Ziua Europei și a ideilor care au condus la formarea Uniunii Europene și de promovare a PCT Ro-Bg 2007-2013, în scopul îmbunătăţirii percepţiei populare cu privire la Uniunea Europeană. Astfel, în Craiova va fi vizitat Colegiul Național Carol I, în Drobeta Turnu Severin, Colegiului Național ”Traian”, în Călărași, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Colegiul Național ”Barbu Știrbei”, iar în Silistra, Colegiul ”Nikola Vaptsarov”.  În zona pietonală din centrul orașelor Călărași, Silistra și Pleven se vor amplasa standuri de promovare a Programului și a suportului oferit de Uniunea Europeană în dezvoltarea zonei de graniță, și vor fi de asemenea distribuite materiale promoționale.

Ziua Europei este o bună ocazie de a reflecta pe marginea realizărilor Uniunii Europene prin programele operaționale finanțate. Folosim prilejul pentru a promova soluțiile identificate de beneficiarii PCT Ro-Bg 2007-2013 menite să îmbunătăţească viaţa europenilor aflați la Nord și Sud de Dunăre, cu atât mai mult cu cât anul 2013 este Anul European al Cetățenilor, a rezumat Directorul executiv BRCT Călărași, Nicoleta MINCU.

foto4,art presaBRCT

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.