Evenimente, Ultimile Știri — iunie 21, 2014 at 02:24

Bilanţul tragic al inundaţiilor din Bulgaria: 12 morţi până acum. Promenada de la Varna a fost măturată, Dobrich şi Albena sunt sub ape

by

Haos şi disperare în oraşul Varna din estul Bulgariei, din cauza ploilor torenţiale care au provocat inundaţii. 12 oameni au murit, în urma inundaţiilor din Bulgaria, iar mai multe drumuri naţionale au fost blocate. Autorităţile locale din Varna au declarat pentru 23 iunie zi de doliu. Promenada Varnei este blocată de alunecări de teren şi copaci căzuţi. 

varnaCâteva sute de oameni au rămas fără energie electrică şi produse alimentare. Echipele de intervenţie au salvat zeci de oameni blocaţi în maşinile luate de puhoaie sau pe acoperişurile caselor inundate. Ploi puternice au fost înregistrate şi în alte regiuni ale Bulgariei.

varna4Autorităţile bulgare au decretat stare de alertă în districtul Asparuhovo din Varna, după ce ploile torenţiale au luat maşini şi au distrus case, forţând oamenii să se refugieze pe acoperişuri pentru a se salva.  Poliţia din Varna a confirmat moartea a 10 persoane, iar în oraşul Dobrich inundaţiile au provocat alte două decese.

varna2Meteorologii au anunţat că, în ultimele 24 de ore, în localităţile Varna şi Burgas a căzut volumul lunar de precipitaţii, iar vremea rea se va menţine şi în următoarele zile. Viitura a luat maşinile pe sus, a avariat locuinţele şi a afectat zeci de mii de persoane.

varna1varna3varna5varna6varna7varna8vodadch1vodadch2Sursa:vestnikataka.bg

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page