Comunicate de presă, Ultimile Știri — iunie 21, 2013 at 13:57

Bilanțul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria

by

logo brct

Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi pentru Graniţa România-Bulgaria (BRCT Călărași) a organizat în perioada 13-14 iunie 2013 în Constanța trei evenimente în cadrul cărora a fost analizată eficacitatea și calitatea implementării Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 (PCT Ro-Bg 2007-2013), premisă pentru fundamentarea viitorului program operațional.

bilant brct2

Comitetul Comun de Monitorizare pentru PCT Ro-Bg 2007-2013, organismul comun de management care are rolul de a superviza programul, s-a reunit pentru a analiza stadiul programului, pentru a aproba Raportul Anual de Implementare pentru anul 2012 și pentru a adopta măsurile necesare pentru accelerarea implementării lui.

În cadrul reuniunii Comitetului Comun de Monitorizare, Liviu Muşat, în calitate de preşedinte al Consiliului Director al BRCT Călăraşi, a declarat următoarele: „În calitate de președinte al Consiliului Director al BRCT Călăraşi, organizație care îndeplineşte funcția de Secretariat Tehnic Comun al programului, permiteți-mi, în numele meu şi al celorlalți fondatori ai acestui birou, să vă felicit pentru realizările programului! Este deopotrivă meritul dumneavoastră, al structurilor decizionale de la Sofia şi București, al beneficiarilor şi al BRCT Călărași şi sunt convins că experiențele pozitive înregistrate în această perioadă vor fi continuate şi multiplicate în viitor.”

Cea de-a treia întâlnire a Grupului Comun de Lucru pentru pregătirea următoarei perioade de programare 2014-2020 pentru cooperare teritorială româno-bulgară a numărat pe agenda de lucru proiectul de Acord de înțelegere dintre cele două state partenere privind viitorul program de cooperare româno-bulgară 2014-2020 care stabilește mecanismul instituțional, precum și propunerea de dezvoltare a sistemului informatic de monitorizare al următorului program de cooperare.

bilant brct1Conferința anuală a constituit pentru cei 100 de participanți prilej de a afla ultimele noutăți despre evoluția Programului, dar și de a studia rezultatele concrete realizate cu resurse nerambursabile. În deschiderea evenimentului, Iulia Hertzog, șeful Autorității de Management (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice) a mulțumit tuturor pentru interesul acordat acestui program, pentru dedicarea și pentru inițiativele relevante care fac din acest program un succes.

Evenimentul a fost finalizat cu o vizită la Complexul Muzeal de Științe Naturale din Constanţa, aceasta reprezentând o bună ocazie pentru participanții la conferință de a observa eforturile depuse de partenerii proiectului „Dezvoltarea potențialului turistic prin intermediul organizării facilităților și îmbunătățirii infrastructurii turistice în regiunea transfrontalieră (POFTIC)”, proiect implementat în cadrul PCT Ro-Bg 2007-2013.

Întâlnirile organizate de BRCT Călărași au ca principal scop asigurarea unui management eficient, eficace și transparent, precum și implementarea fără dificultăți a priorităților și măsurilor Programului. În același timp reprezentanţii la nivel naţional, regional şi local ai celor două state au fost informați cu privire la progresul înregistrat de PCT Ro-Bg 2007-2013.

Pentru informaţii suplimentare privind Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, vă invităm să accesați pagina de internet a Programului: www.cbcromaniabulgaria.eu.

prog coop

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page