Clubul de Excelenţă, Cultură şi Educaţie — mai 10, 2013 at 17:22

Bianca, mândria școlii din Independența

by

Clubul de Excelenţă – Radu Bianca Lorendana

Elevă în clasa a VIII-a a Școlii Gimnaziale ”George Vîlsan” Independența, Radu Bianca Lorendana sau Bianca, cum îi spun colegii și profesorii, este un copil excepțional dotat cu capacități literare cum doar la câțiva copii de vârsta ei mai poți întâlni. Încă din clasa a V-a s-a remarcat cu  poezii și scrieri destul de complexe.

Clubul de Excelenta - Radu Bianca Lorendana

Rezultatele nu au întărziat să apară

După ani buni de muncă la sfârșitul ciclului gimnazial a obținut mențiune la concursul interjudețean ”Ion Barbu-Dan Barbilian”, secțiunea de literatură pentru elevii claselor a VIII. Ceea ce se poate demonstra încă odată ca elevii din mediul rural se pot întrece oricând cu cei din oraș.

Pe langă acest premiu eleva a obținut premiile I la toate concursurile de literatură organizate la nivelul școlii.

Tânara în vârstă de 15 ani se caracterizează prin ambiție, dorință de muncă și interes pentru limba și literatura română.

”Scriu o carte”

Pe viitor Bianca vrea să-și vadă visul împlinit. La momentul actual scrie de zor pentru a reuși până la sfărșitul clasei a VIII-a să-și vadă rezultatul în lumina tiparului. ”Știu că probabil alți copii sunt preocupați cu alte activități, dar eu lucrez continuu la acest volum de poezii și opere epice, ca mai apoi, într-o zi elevii să-mi citescă gândurile și sentimentele prin intermediul scrierilor mele”

Profesorii de limba și literatura română din școală sunt foarte mândri de eleva din prima bancă. ”Bianca s-a făcut remarcată de la bun început prin seriozitatea și conștiinciozitate”, a declarat prof. Mihai Aurelian-Dorin care îi este și diriginte. ” Sunt mândru de ea pentru că am reușit sa cultiv în sufletul ei sâmburele creației literare”

În timpul său liber a declarat că adoră plimbările în parc cu rolele.

Mihai Eminescu sursă de inspirație.

Dintre scriitori preferați o inspiră marele poet național Mihai Eminescu pentru că ”imi transmite o stare melancolică în care mă regăsesc și imi atinge sensibilitatea care mă face să scriu permanent”

Dintre disciplinile obligatorii se declară adeptă a limbii și literaturii române, a limbii franceze și engleze.

”Pe viitor am să aleg un liceu teoretic și nu am să incetez niciodată să scriu” a declarat emoționată Bianca.

Aurelian Mihai

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page