Mâncare şi Băutură — februarie 3, 2015 at 19:37

Bere cu “aromă” de testicule de balenă

by

bereUn sortiment de bere cu “aromă ” de testicule afumate de balenă a fost produs de o mică berărie din Islanda, informează bbc.com.

Sortimentul Hvalur 2, produs de brandul islandez de bere Stedji, va fi comercializat pe o perioadă limită, pentru a marca mijlocul sezonului de iarnă (15 ianuarie – 14 februarie) din Islanda, supranumit Thorri, potrivit site-ului Visir.is.

Testiculele de balene cu înotătoare (Balaenoptera physalus) – care reprezintă o specie ameninţată cu dispariţia – sunt tratate “potrivit unei vechi tradiţii islandeze”, înainte de a fi sărate şi afumate şi, apoi, utilizate în procesul de preparare a noului sortiment de bere.

“Vrem să creăm o atmosferă reală cu ocazia Thorri şi, de aceea, am decis să afumăm testiculele de balene cu înotătoare pentru a da aromă berii noastre”, a declarat Dagbjartur Ariliusson, proprietar al berăriei. “Am depus multe eforturi în acest proiect şi el are deja mare succes”.

În 2013, Islanda a reluat pescuitul de balene cu înotătoare, după o suspendare de doi ani. Cea mai mare parte din carnea de balenă este exportată în Japonia.

Brandul Stedji a stârnit critici dure din partea organizaţiilor ecologiste în anul 2014, după ce a produs un tip de bere ce conţinea alte organe de balenă, inclusiv oase şi intestine. Grupul ecologist Whale and Dolphin Conservation a declarat cu acea ocazie că folosirea cărnii de balenă în procesul de fabricare a berii este “imoral şi revoltător”. Acel sortiment de bere a fost temporar interzis de autorităţile islandeze din domeniul sănătăţii publice, dar a putut fi comercializat ulterior în magazinele care vând băuturi alcoolice.

De această dată, toate autorizaţiile au fost obţinute înainte de lansarea noului sortiment de bere, au dezvăluit creatorii acestuia.

Balenele cu înotătoare pot ajunge până la lungimi de 27 de metri şi ocupă locul al doilea în topul celor mai mari mamifere de pe Terra, după balenele albastre.

sursa mediafax

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page