Familie, Lifestyle — aprilie 14, 2014 at 16:00

Beneficii ale seminţelor de dovleac

by

Pot seminţele să aibă substanţe nutritive importante? Da, ele au vitamine şi minerale cerute de organismul nostru. Ştiai că seminţele de dovleac în special au atât de multe beneficii care ne îmbunătăţesc imunitatea şi furnizează substanţe nutritive esenţiale pentru organismul nostru?

dovleac1. Fibre

Seminţele de dovleac sunt bogate în fibre. Consumul de seminţe de dovleac previna problema tulburărilor digestive. Acestea ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol rău din organism. Totodată, ajută ca creşterea activităţii intestinului, care ajută la prevenirea problemelor de constipaţie cronică. Ajută şi la prevenirea problemelor de reflux acid.

2. Zinc

Seminţele de dovleac au un conţinut ridicat de zinc. Acesta previna problema osteoporozei la femei, ajută la întărirea oaselor din organism. Totodată, ajută la prevenirea căderii părului. Zincul este bun şi pentru probleme de piele, el previne coşurile şi acneea de pe piele.

3. Fier

Seminţele de dovleac sunt bogate în conţinut de fier. Acesta este esenţial pentru sănătatea sângelui. Consumul de seminţe de dovleac poate contribui la creştereanivelului de fier din organism. El ajută şi femeile care suferă de problema hemoglobinei scăzute, contribuind la creşterea numărului de celule roşii din organism şi promovând o stare bună de sănătate.

4. Proteine

Proteinele sunt necesare organismului pentru a construi imunitatea şi ţesuturile corpului. Seminţele de dovleac sunt bogate în proteine. Avem de-a face cu proteine pe bază de plante şi, prin urmare, este o sursă sănătoasă. Veganii ar trebui să includă seminţe de dovleac în dieta lor săptămâna ca sursă naturală de proteine.

5. Vitamina K

Seminţele de dovleac sunt bogate în vitamina K. Aceasta ajută la prevenirea problemelor de coagulare a sângelui în organism. De fapt, consumul regulat de seminţe poate ajuta la menţinerea nivelului tensiunii arteriale sub control. Cele mai multe femei preferă să consume aceste seminţe în formă naturală pentru a-şi păstra o stare bună de sănătate.

6. Mangan

Seminţeţe de dovleac sunt bogate în mangan. Acesta ajută femeile care suferă de tiroidă. De asemenea, ajută la restabilirea tulburărilor hormonale din organism.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page