Politica, Politica naţională — ianuarie 20, 2014 at 21:01

Băsescu s-a poziționat: Mișcarea Populară îl susține pe MRU la prezidențiale

by

Partidul creat de președintele Traian Băsescu, Mișcarea Populară, a decis să-l susțină pe Mihai Răzvan Ungureanu, președinte al Forței Civice, la alegerile prezidențiale de la finele anului curent. Fostul premier a confirmat informația, dar s-a eschivat în a preciza dacă șeful statului i-a declarat sprijinul în cursa pentru Cotroceni.

basescu

Vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară, Adrian Papahagi, a declarat, luni, la România Tv, că în luna octombrie a redactat un document împreună cu unul dintre liderii Forței Civice, europarlamentarul Cristian Preda. “Ne-am luat un angajament să-l sprijinim pe Mihai Răzvan Ungureau”, a mărturisit membrul fondator al PMP.

Mihai Răzvan Ungureanu a condus Guvernul României în perioada 9 februarie – 26 aprilie. Executivul pe care l-a condus a căzut prin moțiune de cenzură. De profesie istoric și diplomat, Ungureanu a ocupat funcția de ministru de Externe între anii 2004 și 2007, pentru ca în perioda 2007 – 2012 să conducă Serviciul de Informații Externe.

Într-o intervenție telefonică la România Tv, președintele Forței Civice a spus că a primit confirmări de la Mișcarea Populară că va fi susținut de partidul președintelui Băsescu la alegerile prezidențiale.

“Sunt candidatul votat al partidului Forța Civică și, în același timp, mulțumindu-i profesorului Papahagi, știu că am și susținerea colegilor domniei sale”, a declarat MRU.

Întrebat dacă a vorbit cu Băsescu pe tema prezidențialelor, Ungureanu a răspuns că atunci când se întâlnește cu șeful statului discută ”despre chestiuni de o sută de ori mai importante”.

La insistențele moderatoarei, care a întrebat punctual dacă va fi susținut de Traian Băsescu, fostul premier a răspuns. “Vom vedea. Până la urmă, susținerea se exprimă printr-un vot. Speranța mea este că voi fi susținut de peste 5 milioane de români”.

Sursa: dcnews.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page