Politica, Politica naţională — februarie 12, 2014 at 06:30

Băsescu: Îi voi chema pe români în stradă să se apere dacă Guvernul va crește acciza la benzină și motorină! BNR, controlată de un Guvern corupt!

by

Președintele Traian Băsescu a declarat, la B1TV, că dacă se va menține creşterea accizei la benzină şi motorină, îi va chema pe români în stradă la mitinguri, să se apere, dacă va fi cazul, de măsura luată de Guvern. Totodată, președintele a mai afirmat că Banca Națională trebuie să părăsească idea de a fi controlată de un guvern corupt și a adăugat că în opinia sa, USL nu se va rupe, motivând că PSD și PNL pot trăi doar împreună, datorită minciunilor. Șeful statului a mai afirmat că Victor Ponta este un premier care minte și a mai susținut că în toate cancelariile se știe că Ponta minte, întrucât ”una spune aici acasă, și alta când se duce acolo”.

basescu

Traian Băsescu a precizat  că nu va semna scrisoare cu FMI,  dacă  acciza va crește la motorină sau benzină, adăugând că îi va chema în stradă pe români pentru a se apăra de acciză: ” Vă asigur că sunt două lucruri pentru care nu voi semna scrisoarea cu Fondul: dacă apare o singură formulare legată de creșterea accizei la benzină și motorină pentru că înseamnă 42-43 de bani la fiecare litru, bani de care bugetul nu are nevoie, are nevoie însă Dragnea și Ponta să arunce către baronii locali înainte de europarlamentare. Vă asigur că voi face ce n-am făcut de când sunt pentru că știu că e o mare minciună, eu îi voi chema pe români să se apere în strada în mitinguri pentru că eu pot demonstra și am demonstrat că nu e necesar, este un abuz, una este să nu ai bani în buget să iei niște măsuri cum s-au luat în 2010 alta e să ai banii ca efect al macrostabilizării și să impui o taxă ticăloasă. Dacă îmi apare în scrisoare această electorată categoric refuz semnarea scrisorii pentru că ea de asemenea este necinstită”, a spus șeful statului, potrivit Agerpres.

BNR să  părăsească linia de a fi guvernată de un Guvern corupt!

Apoi, președintele a mai spus că electorata a plecat de la BNR și a somat BNR să părăsească imediat linia de a fi controlată de un guvern corupt: “Electorata este un fals, este o păcăleală. Ideea a plecat de la Banca Naţională. Nu mi-a venit sa cred cand Ponta i-a multumit lui Isarescu pentru colaborarea la “electorata”, nu as fi crezut ca BNR ar fi implicata in aceasta “electorata”.Am verificat si asa e. aşa că nu aş mai vrea să îl văd pe mierosul purtător de cuvânt al BNR cu ne explică că nici usturoi a mâncat nici gura nu îi miroase. Dacă electorata va apărea în scrisoarea de intenţie cu FMI, categoric nu semnez această scrisoare. Este un fals pentru că oamenii vor plăti mai mult. Oamenii continuă să plătească dobânda, iar termenul de rambursare se prelungeşte. Dacă socotesc săracii cât plătesc ca dobândă vor constatat că plătesc mai mult decât dacă şi-ar plăt rata la zi. Vreau ca BNR să părăsească imediat linia de a fi controlată de un guvern corupt. Imediat trebuie să o părăsească. Ştiu care este prestigiul BNR, instituţiile financiare ştiu că BNR a fost implicată în acest lucru, deci nu fac niciun fel de rău Băncii Naţionale, pentru că răul şi-au făcut ei singuri”, a spus acesta.

USD este o lovitură data PNL! USL nu se rupe!

Totodată, Traian Băsescu consideră că prin constituirea USD se dă o lovitură PNL însă apreciază că USL nu se va rupe pentru că, din cauza minciunilor spuse, reprezentanții formațiunii nu pot trăi decât împreună. Este (USD — n.r.) clar lovitură dată PNL-ului, oricât de politicoși ar fi ei între ei să spună: ?nu are nimic’. Este evident că s-a constituit în interiorul USL un bloc format din trei: Voiculescu, Ponta și Gabi Oprea, și PNL, care este invitat sa meargă singur în competiție”, a declarat Băsescu, marți, la B1 TV, întrebat cu privire la constituirea USD.El a reiterat faptul că nu crede într-o ruptură a USL.

“Este o criză, dar nu se va rupe USL, pentru că oricât ar vrea PSD, dacă el inițiază ruperea pierde. Gândiți-vă că și-au educat împreună cu PNL-ul electoratul atâția ani — antiBăsescu anti-instituții ale statului, anti-Justiție, anti-orice. Dacă se rup, cu ce rămân? Electoratul lor ar fi dezorientat. Ei nu mai pot trăi, datorită minciunilor pe care le-au spus, decât împreună, chiar și când nu se mai iubesc. Dacă nu trece Constituția, și este foarte puțin probabil să treacă, vor negocia un schimb de funcții: să dea Guvernul PNL-ului și să candideze PSD pentru funcția de președinte”, a mai apreciat Băsescu, conform Agerpres.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page