Dezvoltare personală, Lifestyle — noiembrie 19, 2016 at 12:57

Bârfa moare atunci când ajunge la urechile unui om fericit și inteligent

by

Mecanismul bârfei funcționează întotdeauna în același mod: există un ipocrit care creează o bârfă, un zvon, pe care mai apoi o răspândește, iar un naiv o crede fără să clipească. Epidemia de zvonuri se încheie numai atunci când bârfa ajunge în cele din urmă la urechile persoanei inteligente care este ”vaccinată” și nu răspunde la ceea ce este lipsit de sens.

barfa-1Limba pare un organ fragil, fără oase, dar este suficient de puternic pentru a răni și otrăvi prin bârfe și zvonuri. Un virus letal, care dispare numai atunci când ajunge la urechile unei persoane inteligente.

În multe cazuri, bârfa devine un mecanism care dă un fel de putere celui care o practică. Omul vede bârfa ca o cale de ieșire din rutină și să profită de acest nou stimul ca o distragere a atenției.

Din acest motiv, s-ar putea spune că bârfele sunt inventate de oamenii care nu știu cum să fie fericiți. Ei își ocupă timpul prin a camufla greutățile și necazurile vieții lor cu sarcini inutile și de prisos, care valideaza de fapt lipsa stimei de sine. Aceștia își dedică timpul pentru a se perfecționa în a-i critica pe alții sau pentru a crea bârfe și a le răspândi.

Cum să te aperi de bârfe și zvonuri

Îți place sau nu, societatea noastră este construită pe baza relațiilor de putere, unde bârfele și zvonurile sunt adevărate arme. Adevărurile sunt manipulate util de mulți oameni, pentru că prin intermediul lor ei obțin beneficii foarte concrete.

Așa că, trebuie să ai întotdeauna urechi inteligente care acționează ca o barieră, care împiedică răul, ceea ce nu are nici un sens, informațiile false și trebuie să fii mereu atent la scânteile care își propun să ”ardă” întotdeauna pe cineva cu ele.

Înțelepciunea populară ne spune că pentru a distruge răul, trebuie să eliminăm rădăcina. Când zvonul sau o bârfă acționează ca virus autentic în jurul nostru, este necesar să ne înconjurăm de oameni de încredere, astfel încât aceștia să acționeze ca un triaj. Oamenii de încredere folosesc urechile lor inteligente pentru a dezarmorsa orice nu are sens.

Bârfele se răspândesc atunci când există cineva care vrea să câștige notorietate pe cheltuiala noastră. Având în vedere aceste atitudini, putem acționa în două moduri: fie a face pe surzii la absurd sau să acționăm cu asertivitate prin plasarea de limite și clarificarea lucrurilor.

Trebuie să fim conștienți de faptul că în într-o organizație, comunitate sau între vecini, în grupurile de însoțitori sau prieteni, va fi un “bârfitor” oficial. Un iubitor de bârfă, un ”lansator” de zvonuri.

Noi trebuie să fim întotdeauna integri, transparenți și să nu alimentăm acest tip de atitudine de răspândire a virusului zvonului sau bârfei. Dar, este important să știți că nu este ușor să demontezi un zvon, cuvintele nu sunt întotdeauna suficiente, sunt necesare probe incriminatorii pentru a demasca și de a demonstra minciuna acelei bârfe.

Bârfele într-un fel sau altul ne vor însoți întotdeauna, și atunci, cel mai bun lucru de făcut este să evităm să fim unul dintre ei și să ne amintim că bârfele sunt oameni mici, inferiori, iar informațiile sunt pentru înțelepți.

L.M.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page