Divertisment, Plăcerile vieţii — iulie 4, 2017 at 12:35

Bancuri corporatiste – Ce au in comun seful, femeia de serviciu si sotia contabilului?

by

glumeBancurile au fost intotdeauna de ajutor, in cele mai diferite situatii: depresie, frustare, spargerea ghetii la o petrecere, apropierea de o persoana indragita, jignirea unei persoane, expunerea unor lucruri serioase intr-o maniera ludica, aluzia la anumite situatii care nu pot fi abordate direct. Au starnit rasul, buna dispozitie, coeziunea de grup sau, in culisele personal, ranchiuna, invidia si dorinta de razbunare prin punerea pe tapet a unui banc si mai intepator. Bancul este ochiul public, morala colectiva, constiinta unui grup, cultura unei comunitati. El uneste, intotdeauna, prin ras. Daca nu razi esti prost, “nu te-ai prins de poanta”.

Toti cititorii nostri sunt destepti si, suntem convinsi ca vor rade la bancurile noastre. Ele nu pot fi decat  “bancuri corporatiste”. Asteptam bancuri corporatiste si de la voi. Piata lor este destul de saraca, inca. Poate reusim sa punem, prin ras, putina ordine in lumea noastra ubuesca (regele UBU este o creatie de tip urmuzian, un rege al lumii absurde).

Iata prima serie de bancuri corporatiste:

“La o companie vine la ora 5, ca de obicei, femeia de serviciu corporatista. Face curat peste tot si pe la ora 9 se pune in fata usii presedintelui companiei. Acesta vine la lucru si intra in birou, neadresandu-i nici un cuvant. Iese peste o jumatate de ora din birou si o vede tot acolo. Contrariat, o intreaba : “Tu ce astepti aici?” “Feed-back domnule, feed-back !” – raspunse femeia de serviciu corporatista.”

************

“Un bicilist isi sprijina bicicleta de gardul guvernului. Alearga spre el un soldat din garda si-i spune: “Domnule biciclist, aveti grija ca v-ati sprijinit bicicleta de gardul guvernului !”. “Nici o grija !” , ii raspunse bicilistul prevazator. “Am legat-o !”.

*************

“Un avocat si un doctor se intretin la o petrecere. In mod constant conversatia lor este intrerupta de alti invitati care cer sfaturi medicale doctorului.“ Ce faceti dumneavoastra ca sa-i opriti pe oamenii care va cer sfaturi profesionale dupa orele de serviciu?” il intreaba doctorul pe avocat? “Pai, le dau sfaturile si a doua zi le trimit nota de plata”, raspunse avocatul. Desi este putin socat, doctorul ii da dreptate avocatului. A doua zi face notele de plata. Cand se duce sa le depuna la posta, gaseste in propria cutie postala o nota de plata.

***************

Daca sotia unui contabil nu poate sa doarma, care ar fi cel mai bun remediu pentru ea? Sa-l roage sotul ei contabil sa-i spuna ce a facut la serviciu.

**************

Aflata intr-o misiune in Romania, experta Comisiei Europene trece cu masina cu sofer printr-un sat din apropierea Sibiului. Vede o turma mare de oi. “Opreste te rog masina”, ii spune ea soferului. Masina se opreste si experta se apropie de cioban. “Spune-mi baciule, daca-ti spun cate oi ai tu in turma, imi dai  o oaie?” ‘Iti dau !” raspunse ciobanul. Experta se duce in masina, ia un GPS si numara oile. “Ai 567 de oi in turma” ii spuse ea ciobanului. “Corect, du-te sa-ti iei oaia”. Experta Comisiei Europene alege un animal, il pune in portbagaj si da sa plece. “Ia stai” ii zise ciobanul. “Daca eu iti spun unde lucrezi, imi dai 10.000de euro?”. Iti dau” spuse experta. “Lucrezi la Comisia Europeana”. Uimita, experta il intreba: “Cum ti-ai dat seama?” “In primul rand , nu te-a chemat nimeni. In al doilea rand, mi-ai spus ceea ce deja stiam. In al treilea rand, mi-ai luat cainele in loc sa-mi iei o oaie”.

***************

Seful: iti place berea calda?
Angajatul: nu, sefu’!
Seful: iti plac femeile transpirate?
Angajatul: nu,sefu’!
Seful: bun, atunci iti iei concediu la iarna!

**************

Te trezesti,
Nokia, Colgate, Nescafe, Hochland, Orbit.
Renault, Compaq, Epson, Nokia, Nokia, Nokia.
McDonalds, Coca-Cola, Orbit.
Compaq, Epson, Nokia, Nokia, Nokia. Renault.
Tuborg.
Tuborg.
Tuborg-Tuborg-Tuborg-Tuborg.
Nokia… Nokia.
Durex.
Colgate.
Te culci.

*******************

Cati oameni lucreaza aici? – Cu seful, 10. – Dar fara sef? – Fara sef, in general, nu lucreaza nimeni.

******************

Seful a postat astazi pe Facebook: “Sunt bolnav”. Deja 27 de colegi i-au dat Like.

*************

Cine a indraznit sa-mi rascoleasca biroul in halul asta? Tuna directorul dupa ce intra pe usa.
– Baiatul dumneavoastra cel mic, domnule!
– Talentat copil, nu-i asa?

sursa: www.manager.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page