Evenimente, Ultimile Știri — iulie 6, 2015 at 14:28

Bălării,scaieți și pietre: noua viziune a primăriei cu privire la squarul de pe str. București.Daniel Drăgulin un teatru ieftin…

by

Photo0946

De mai bine de două luni, Primarul Daniel Drăgulin ne bombardează propagandistic, cu ce o să facă și o să dreagă pe squarul de pe str. București.

Începerea și derularea  proiectului de alimentare cu apă și canalizare CL8 , este pretextul  perfect pentru ca orașul să fie lăsat de izbeliște. Înteținerea și  gospodărirea orașului sunt teme demagogice care înlocuiesc lipsa de acțiune și preocuparea.

Orice lucrare executată în spațiul public trebuie să respecte conform legii reguli de semnalizare,protecția muncii,protecția cetățenilor și refacerea domeniului public, cel puțin la starea anterioară demarării lucrărilor.

Proiectul de extindere și modernizare a sistemului de apă și canalizare al municipiului Călărași este executat de Hidroconstrucția București  beneficiar  fiind Ecoaqua Călărași pentru suma de 8 milioane de euro.

Pentru un munte de bani și o lucrare de nivel tehnologic nu foarte ridicat,Hidroconstrucția lucrează ca în evul mediu:  fără semnalizări,fără respectarea normelor urbanistice și confortului cetățenilor,fără respectarea normelor de protecția muncii și asta cu ochii închiși ai beneficiarului și autorităților.

Ritmul lucrărilor este unul de lasă-mă  să te las,iar refacerea domeniului public de după lucrări etse lăsată baltă. Atât Ecoaqua cât și primăria municipiului Călărași au declarat că au aomeni care monitorizează lucrările.

Probabil că lucrările de proteția cetășenilor,protecția muncii,semnalizări și refacerea domeniului public sunt lăsta baltă pentru ale face pe repede înainte spre finalul lucrărilor lasând loc ca prin lucrări neefectuate sau de proastă calitate “‘parandărătului”…altfel ce explicație ar putea fi pentru neexecutarea acestor lucrări în condiițiile în care șantierele sunt aproape pustii.

Recent primarul  Daniel Drăgulin și Neagu Cezar  au  organizat o conferință de presă la care au invitat și   firmele care lucrează în care și-au exprimat nemulțumirea. Un teatru ieftin pe bani mulți. Autoritățile și beneficiarul au instrumente contactuale și legale pentru a obliga constructorul să se conformeze prevedilor  contractuale și legii.

 

apropo: pe squarul de la”Cuțit” la Siderca nu sunt lucrări . De ce nu este îngrijit?

Și acolo unde s-a terminat îngroparea conductelor de ce nu se începe refacerea squarului!!!???

 

Nelu BălașaPhoto0945 Photo0947 Photo0948 Photo0950 Photo0951 Photo0952

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page