Evenimente, Ultimile Știri — martie 14, 2014 at 07:11

Azi, începe la Călăraşi Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească.

by

 Azi, începe la Călăraşi Şcoala de Cultură şi Afirmare  Românească.Un pas mic, între numeroşii paşi pe care îi facem noi românii,perpetuum, de veacuri  pentru UNIRE.

maramuresPlatforma civică Acţiunea 2012 şi ramura ei de la Călăraşi Semnează pentru Basarabia au invitat la Călăraşi pentru această şcoală 50 de tineri basarabeni pentru  frăţie. Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească, se va desfăşura la Călăraşi, în perioada 14-16 martie 2014.

Proiectul  Şcoala de Cultură şi Afirmare  Românească vizează pregătirea, stimularea şi valorificarea potenţialului pentru 50  tineri etnici români din Republica Moldova prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative.

Reîntregirea teritorială ne-ar aduce suflul nou de care avem atâta nevoie.

Unirea tuturor românilor într-un singur stat este cea mai firească pretenţie a civilizaţiei,spunea Vasile Goldiş este o iniţiativă apartinică şi aşa va rămâne.

 Acest aspect îl vom sublinia şi întări de fiecare dată.

 Pentru salvgardarea ţării, pentru păstrarea onoarei, pentru mândria tradiţiilor ei şi pentru respectul înaintaşilor ei, idealul unirii trebuie să rămână mereu în actualitate.

 Un stat mai mare este unul mai puternic. Demnitatea noastră națională trebuie recuperată, iar reîntregirea teritorială ne-ar aduce suflul nou de care avem atâta nevoie.

E momentul să facem din unirea cu Basarabia o prioritate naţională 

Moldova nu s-a născut odată cu pactul Ribbentrop-Molotov, ci are o istorie, cultură, limbă, parte integrantă din istoria, cultura, limba României şi a poporului român.

2014, anul în care să afirmăm deschis şi curajos că Moldova este pământ românesc. Să introducem pe agenda publică  tema reunificării celor două state românești

 Mă bucur să văd că o bună parte dintre cei mai frumoși, inteligenți și inventivi tineri ai neamului se dedică trup și suflet unui ideal măreț, acela al aducerii tuturor românilor între aceleași hotare!

Sunt convins că fenomenul unionist nu este reprezentat doar de latura militantă a reprezentanților acestui curent. Românii în marea lor majoritate dau consistenţă acestui ideal.

Nelu Bălaşa
Preşedinte
Consiliul Local al Intreprinderilor Mici şi Mijlocii

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page