Dezvoltare personală, Lifestyle — mai 7, 2013 at 11:36

Axiome ale limbajului corpului

by

atractionCe-i face pe doi oameni sa se “aprinda” din clipa in care privirile li se intalnesc? De ce adeseori este suficient ca un barbat si o femeie sa fie impreuna doar cateva secunde ca se si simta atrasi unul de celalalt? Infatisarea fizica este un factor mai evident printre semnalele complexe ale atractiei sexuale. Totusi, contrar credintei comune, oamenii nu sunt in mod automat atrasi de cel mai frumos reprezentant al sexulul opus, chiar daca exista un consens destul de larg cu privire la criteriile de apreciere a frumusetii fizice. In general, femeile au un limbaj al corpului mult mai vizibil cand sunt seduse si cand seduc. Isi trec mana prin par, isi ating exagerat de mult gatul, zambesc cu subinteles, scot pieptul la inaintare si nu ezita sa-si treaca limba peste buze. Ele stiu ca prin aceste mesaje ale trupului pot flirta cel mai bine. In cazul barbatilor, limbajul trupului este mai ascuns.

1. Limbajul trupesc este steagul pe care-l flutura femeile pentru a le atrage atentia barbatilor. Multe femei emana constient sau inconstient un anume fel de “senzualitate bruta” prin intermediul limbajului trupesc.
2. Femeile sexy se misca lin, nu sunt nepasatoare fata de felul cu se aseaza, attractionumbla, vorbesc si manifesta multa atentie fata de modul in care se imbraca.
3. Un mers sexy trebuie sa exprime siguranta de sine si poate avea semnificatii erotice. Dupa parerea lui Florenz Ziegfeld femeia care nu profita de feminitatea ei ca sa invete sa umble corect, pierde foarte mult din atractia sexuala.
4. Un mers neatractiv se realizeaza pasind cu picioarele departate, lucru ce mareste siguranta deplasarii. Mersul cu picioarele departate la 5-13 cm este cel obisnuit. Daca distanta se reduce, mersul devine mai sexy.
5. Tocurile inalte confera femeii care le poarta un mers mai sexy datorita faptului ca pasii se micsoreaza. In plus, o femeie isi pune in evident trupul purtand pantofi cu tocuri inalte.
6. O femeie sexy se aseaza degajat, liber, relaxat, sigura de ea si are o tendinta mai accentuata de a se apropia de barbatul cu care vorbeste decat femeile obisnuite.
7. Exista mai multe feluri de a-ti incrucisa picioarele, de a-ti scoate pantofii in prezneta altor persoane, gesturi mici care determina atractie si exprima disponibilitate.
8. Mare arte din limbajul trupesc este inconstient si in acest fapt rezida dificultatile femeilor de a-l controla. Este necesar sa invete cum sa-l dirijeze, folosindu-se de regula contrara. Stiind ceea ce face ca sa respinga avansurile, poate invata mai usor ce trebuie sa nu faca pentru a atrage. O femeie in stare sa-si foloseasca trupul pentru a spune nu, isi poate modifica comportamentul pentru a fi in stare sa spuna da.
9. Femeile trebuie sa discearna diferenta dintre comportamentul “cald” si cel “rece”. Suspiciunea este opusul flirtului.
10. Anumite comportamente, ca de pilda purtarea unei imbracaminti cu caracter oficial, eliminarea discutiilor pe teme personale, inventarea unui protector masculin, refuzarea invitatiilor la masa vor feri femeia de tracasarea avansurilor in timpul serviciului. Daca o femeie doreste sa fie curtata la serviciu (sau oriunde altundeva) va proceda conform regulii contrare.
11. Exista mai multe tipuri de flirt – unele de agrement, altele “serioase”. Ele difera in functie de gradul de siguranta al partenerilor in cauza. Masculii reactioneaza la flirt in trei feluri: sunt interesati, “pretind” ca n-au observant, se sperie si parasesc scena.
12. Femeile care transmit semnale mai frecvente au sanse mai mari de a fi acostate de barbati.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page