Mâncare şi Băutură — iunie 15, 2014 at 13:26

Avocado cu maioneză şi creveţi

by

Ceea ce vezi în imagine este cea mai „Tasty and Fast” variantă de aperitiv care poate anticipa un meniu pe bază de pește. Avocado cu maioneză și creveți este un preparat foarte hrănitor și sățios, se prepară foarte repede și, cu siguranță, va fi apreciat de orice iubitor de fructe de mare.

aperitiv cu avocado si crevetiIngrediente (2 persoane):

  • un avocado bine copt
  • 2 linguri de maioneză
  • 10 creveți decorticați
  • 2 felii de lămâie
  • o lingură zeamă de lămâie
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit cu lama cuțitului, apoi tocat mărunt
  • câteva frunze de pătrunjel tocate mărunt
  • o lingură ulei de măsline (sau 50 gr. de unt)
  • sare și piper după gust

Preparare:

Într-o tigaie încinge uleiul și călește un minut usturoiul. Adaugă creveții, o lingură de zeamă de lămâie, sare și piper și prăjește totul, la foc rapid, aproximativ 5 minute. Când s-au înroșit frumos, adaugă pătrunjelul și scoate-i într-o farfurie. Între timp, curăță avocado-ul de coajă, scoate-i cu grijă sâmburele și așează cele două jumătăți pe câte o farfurie. În locul sâmburelui, pune câte o lingură de maioneză. Așează câte 5 creveți peste maioneză și câte o felie de lămâie, astfel încât să arate frumos. Nu-i așa că-i ușor? E și foarte, foarte bun. Îți garantez!

Am folosit un avocado mai mare, de aceea am folosit și 5 creveți potriviți. Dacă alegi să faci acest preparat cu avocado mai mic, câte 3 creveți mari sunt suficienți pentru porție. Chiar și așa, aperitivul tot sățios și bun va rămâne. Nu ezita să-l prepari!

Poftă Bună!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page