De pe la noi, Editoriale — noiembrie 4, 2013 at 18:10

Avicola Călărași se închide!

by

imagesAvicola Călărași a notificat DSVSA Călărași că, din cauza lipsei de resurse va închide activitatea.Atât activitatea de incubare și reproducție cât și cea de creștere a puilor de pasăre pentru consum. Într-o declarație pentru Argument, dr. Vasile Nedelcu, Directorul DSVSA Călărași, ne-a spus că în această după amiază a venit notificare  de la Avicola Călărași urmând să o trimită  la Prefectura Călărași,la Consiliul Județean Călărași și la ANSVSA.

O problemă cu impact major d.p.d.v. economic și social va crea închiderea acestei companii.Investiții de milioane de euro,o activitate de ani de zile este curmată de o criză generată de vehicularea unor informații eronate.

Pentru județul Călărași, închiderea Avicola Călărași, înseamnă în primul rând dispariția a 1000 de locuri de muncă direct cât și dezechilibrarea dacă nu dispariția principalului furnizor  de furaj Nutricom Oltenița.images (1)

Criza legată de puii de la Avicola Călărași a fost amplificată de informații eronate vehiculate în mass media  dar și de atitudinea iresponsabilă a autorităților și politicienilor locali care nu au suflat un cuvânt legat de acest subiect.

Dispare astfel o importantă companie  din economia județului,fără vre-o dovadă concludentă a greșelilor care le-ar fi făcut.

În fața isteriei create, Avicola Călărași nu a mai avut puterea să se apere.

Întrebarea pe care o punem autorităților este: au fost greșelile atât de grave încât să merite închiderea și dacă da, ce măsuri au luat pentru absorbirea impactului economic și social.

Această întrebare o punem în contextul în care autoritățile de ani buni de zile nu au creat nici–un loc de muncă. Acum este posibil să dispară câteva mii. E de bine?

De ce au tăcut chitic parlamentarii de Călărași,șefii județului,și ai orașelor Călărași și Oltenița?

Nelu Bălașa

toți călărășenii au tratat cu superficialitate subiectul autorități,presă,opinia publică,cetățenii,chiar și angajații Avicola care cunosc cel mai bine situația…vom fi afectați cu toții ….în primul rând ei…

în țările civilizate angajații își apără compania,comunitățile își apără companiile,țările civilizate își apără companiile…..noi le distrugem

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page