Anunţuri, Ultimile Știri — iulie 29, 2015 at 09:22

Avertizare Meteo: COD PORTOCALIU de caniculă miercuri și joi

by

Șase județe din partea de sud a țării și Municipiul București intră miercuri sub Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic, temperaturile urcă la 40 de grade.

Conform avertizării Administrației Naționale de Meteorologie, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Ilfov, inclusiv în Capitală, se vor atinge temperaturi maxime de 38-39 de grade Celsius, iar joi, 30 iulie, izolat se vor înregistra valori în jurul a 40 de grade și, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

cod portocaliuPe de altă parte, în 17 județe din sud, sud-est și nord-est va fi Cod Galben de căldură excesivă. Astfel, miercuri, 29 iulie, și joi, 30 iulie, valul de căldură se va intensifica în regiunile sudice și estice.

În sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, centrul și sudul Moldovei și în partea continentală a Dobrogei, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

ANM precizează că, în după-amiaza zilei de joi, 30 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în centrul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page