Politica, Politica naţională — mai 2, 2013 at 19:46

Avertisment societatea civila: Stop numirii de la Fisc!

by

Avertisment societatea civilaAlianța pentru o Românie Curată (ARC) cere partidelor din coaliția aflată la guvernare să renunțe imediat la practica de a mai numi persoane cu insuficientă calificare și care nu satisfac criteriile de integritate în poziții publice de mare importanță pentru relansarea economică. Așa cum s-au angajat prim semnarea Cartei Albe a Bunei Guvernări cu societatea civilă exact în urmă cu un an, ca și prin angajamentele luate față de UE, partidele aflate la putere trebuie să organizeze concursuri pe bază pe merit, credibile și transparente, în care CV-urile tuturor candidaților să poată fi consultate public, să renunțe la numirea unor candidați politici în fruntea unor companii de stat a căror slabă performanță grevează bugetul, și mai ales la numirea în fruntea organismelor de control financiar a unor persoane din același cerc de relații sau familie, de o integritate îndoielnică.

ARC cere premierului Victor Ponta să reexamineze numirea lui Gelu Ștefan Diaconu ca nou preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), și consideră că este inacceptabil ca atat dl. Diaconu, cît și dl. Daniel Chițoiu, ministrul de Finanțe în subordinea căruia se află ANAF să fie finii dlui Dan Radu Rușanu, PNL, şeful noii Autorităţii de Supraveghere Fiscală. Prin asemenea numiri, PNL și guvernul Ponta își arată disprețul față de cei 70% din românii care i-au ales.

Solicităm de asemenea corpului de control al primului ministru ca și serviciului de resurse umane al Guvernului să controleze procesul de selecție și numirile din domeniul sensibil al energiei în urma semnalărilor managementului Fondului Proprietatea că aceste numiri sunt integral determinate politic.

În numele ARC semnează:
Alina Mungiu-Pippidi, președinte SAR
Nicușor Dan, președinte Salvați Bucureștiul
Roxana Wring, președinte Pro-Domo
Mihai Dragoș, președinte Alianța Națională a Studenților din România
Radu Nicosevici, Academia de Advocacy

sursa: Romaniacurata.ro

Tags

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page