Clubul de Excelenţă, Cultură şi Educaţie — februarie 27, 2014 at 23:58

Avem cu ce ne mândri: Gigantul Mihăiţă a fost la înălţime!

by

Încă sunt sub imperiul emoţiilor pe care mi le-a dat Gigantul Mihăiţă Ene. Emoţii, mândrie, bucurie, un amalgam de sentimente pe care un pici de 10 ani mi le-a creat în seara aceasta, prin prestaţia sa pe scena Next Star, la Antenna 1.

IMG_20140227_215641

Mihăiţă face teatru în biblioteca şcolii din Cuza Vodă. Este un copil modest şi plin de har. Iubeşte cartea şi teatrul, adoră şi are ca şi model monştrii sacri ai teatrului românesc, cum ar fi: Florin Piersic, Ernest Maftei şi Ion Dichiseanu. Când maestrul Ion Dichiseanu a apărut pe scena Next Star şi i-a dăruit acele cărţi minunate pe care Mihăiţă şi le dorea cu ardoare, a fost impresionant cum acest copil a fost mişcat  până la lacrimi, copleşit de acest dar… nu numai că i se dăruiau acele cărţi pe care le dorea să le citească ci acestea i-au fost înmânate de însuşi maestrul pe care îl respectă. Întrebat ce a simţit când l-a văzut pe maestrul Dichiseanu, a spus: „Deja mi-au crescut emoţiile 100%. Mai aveam puţin şi plângeam.”

Da, mai avea puţin şi plângea…dar, când a urcat pe scenă şi intrat în rol, emoţiile au dispărut. Împreună cu îndrăgitul actor Claudiu Bleonţ a avut o prestaţie extraordinară în scenata prezentată în faţa juraţilor şi a întregii ţări. Au umplut scena cu dibacia lor fantastică de a se transpune în pielea mai multor personaje, o versatilitate formidabilă, cu atât mai mult cu cât unul dintre actorii de pe scenă era un puşti de 10 ani. Mihăiţă împreună cu  Claudiu Bleonţ au făcut sala şi juraţii să izbucnească în hohote de râs, asta a însemnat că prestaţia lor şi-a atins scopul, că publicul a rezonat cu ei.

IMG_20140227_215737

Genul de teatru pe care l-a abordat Mihăiţă în seara aceasta este teatrul popular. Aşa cum spunea şi Vasile Murariu: „ Căminele culturale la ţară, au fost inventate de Carol al II-lea, pentru culturalizarea maselor şi atunci, se repetau spectacole populare,unde oamenii erau versatili, schimbau rolurile. În timpul prestaţiei , parcă retrăiam momentele pe care le-am citit. Mihăiţă are un talent deosebit, are o atracţie şi o dragoste faţă de carte, şi asta se vede pe el. Are o sensibilitate, şi are ceva… ceva special, are o patimă. Totul venea de la sine, este incredibil, extraordinar.”

Dacă în seara asta nu a câştigat premiul etapei, nu a fost datorită faptului că nu a fost minunat… ci pentru că pe scena Next Star din seara de 27 februarie 2014, au fost nişte copii extraordinari, nişte copii copleşiţi de Dumnezeu de mult talent, modestie, frumuseţe şi inteligenţă. A fost un regal al talentelor.

Micuța Gaia din Malta, o voce incredibilă, a câștigat cea de-a doua ediție a sezonului trei și merge direct în marea finală.

Concluzia: Conect R a punctat extraordinar: “Când modestia întâlneşte talentul, rezultă Next Star!”

Avem copii minunaţi şi talentaţi, să ne de-a Dumnezeu minte să avem grijă de ei!

Liliana Manea

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page