De prin lume adunate — decembrie 19, 2016 at 23:15

Autorităţile Palestiniene şi ONU lansează planul umanitar al ONU pentru teritoriile ocupate

by

Guvernul palestinian şi Organizaţia Naţiunilor Unite au lansat astăzi, 19 decembrie anul curent, planul umanitar pentru 2017, pentru a satisface nevoile de baza ce vizează circa un milion şase sute de mii de oameni care trăiesc în teritoriile ocupate de Israel.

refugiati-palestinaPrezentată în Betleem, oraş din Cisiordania, iniţiativa vizează o suma de circa 547 de milioane de dolari pentru punerea în aplicare a 243 de proiecte de ajutor, cu participarea a aproximativ o sută de organizaţii, inclusiv 13 agenţii ale ONU.

Conform noului plan umanitar, aproape 70 la sută din resursele amintite ar viza Fâşia Gaza, unde suferinţă umană s-a intensificat în ultimele luni, în mare parte din cuza persistenţei blocadei impuse de Israel, timp de un deceniu.

Conform unor informaţii puse la dispoziţie de ONG-uri internaţionale, circa un milion 800 mii de palestinieni au nevoie de asistenţă şi protecţie, marea majoritate a acestora confruntându-se cu o insecuritate alimentară descrisă că fiind de la moderată până la severă.

Numai în Gaza, de exemplu, 50 de mii de oameni au fost strămutaţi din vara anului 2014, când Israelul a bombardat timp de aproximativ două luni teritoriul respectiv.

“Planul de asistenţă 2017” a fost lansat de către Ministrul palestinian al Dezvoltării Sociale,  Ibrahim Al-Shaer şi coordonatorul umanitar al ONU pentru respectivă zona, Robert Piper.

Ciprian POP

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page