Comunicate de presă, Ultimile Știri — octombrie 6, 2015 at 11:05

Autoritatea Electorală Permanentă – COMUNICAT DE PRESĂ

by

image003Referitor la elaborarea proiectului de hotărâre a AEP privind metodologia de organizare și desfășurare a examenului de admitere în corpul experților electorali, precum şi alte măsuri pentru înfiinţarea corpului experţilor electorali

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat proiectul de hotărâre privind metodologia de organizare și desfășurare a examenului de admitere în corpul experților electorali, precum şi alte măsuri pentru înfiinţarea corpului experţilor electorali, în conformitate cu prevederile art. 16 alin. (8), art. 104 alin. (1) și (2), art. 118 alin. (3) și (4) și ale art. 120 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

Documentul elaborat de AEP a fost postat în data de 29 septembrie 2015 pe site-ul instituției, la secțiunea ”Legislație electorală – În dezbatere publică” și poate fi consultat accesând http://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2015/09/HAEP-corp-experti-electorali-28-septembrie.pdf.

Observațiile și propunerile pot fi transmise la adresa de e-mail office@roaep.ro în termen de 15 zile calendaristice de la data afișării proiectului.

Proiectul de hotărâre a AEP reglementează metodologia de organizare și desfășurare a examenului de admitere în corpul experților electorali și stabilește modelele cererilor de admitere în corpul experţilor electorali.

Potrivit proiectului de hotărâre, examenul de admitere în corpul experților electorali are ca obiect evaluarea următoarelor competențe specifice:

  • cunoaşterea legislației în materia exercitării dreptului de vot şi a modului de aplicare a acesteia;
  • planificarea operațiunilor electorale din secția de votare;
  • consemnarea rezultatelor votării.

Prin proiectul de act normativ sunt propuse două modalități de desfășurare a examenului de admitere, respectiv:

  • examen scris, organizat într-un centru de examinare pus la dispoziție de către primar, prefect sau misiunea diplomatică, în condițiile legii, precum şi la sediile Autorităţii Electorale Permanente, ale filialelor şi birourilor acesteia;
  • examen în sistem online.

De asemenea, prin proiectul de act normativ sunt detaliate în principal:

  • modalitățile de încriere la examenul de admitere în corpul experților electorali;
  • documentele care trebuie depuse de candidați;
  • tematica examenului de admitere;
  • procedura desfășurării probei scrise și în sistem online;
  • comunicarea rezultatelor către candidați.

Direcția comunicare și relații externe

01.10.2015

 

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page