De prin lume adunate — octombrie 19, 2016 at 14:02

Atracții turistice în Londra

by

Palatul Buckingham, Palatul Westminster, Turnul Elizabeth (The Big Ben, turnul cu ceas), The Tower Bridge … sunt destinațiile care atrag cei mai mulți turiști în Londra.

buckingham-palacePalatul Buckingham (Buckingham Palace) este reședința oficială din Londra a suveranului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și a fost deschis pentru prima pentru publicul larg în anul 1993. Intrarea la Palatul Buckingham se face prin Curtea Ambasadorilor de pe strada Buckingham Palace.

Ceremonia Schimbării Gărzii la Buckingham Palace se numără printre evenimentele cele mai căutate în capitala Marii Britanii. Ceremonia dureaza aproximativ 45 de minute și atrage turiști din toate colțurile lumii. Schimbarea Gărzilor Regale începe dimineața la ora 11 si 27 minute, atunci când se face schimbul dintre Vechile Gărzi si Noile Gărzi. Ceremonia de schimb propriu zisă începe exact la 11 și 30 minute.

londra8Schimbarea gărzii are loc în curtea din faţă a palatului şi este un ceremonial plin de muzică şi culoare, pentru că detaşamentul de la St. James’s vine aici în frunte cu Corpul de tobe şi cu purtătorii de steaguri. În tot acest timp în cazarma Wellington se formează şi este inspectată garda de schimb. Nu mai puţin de 35 de fanfarişti conduc noua gardă spre Palatul Buckingham.

buckingham-palace-picture-4În curtea Palatului Buckingham, prezentarea a armelor vechii şi noii garde se desfăşoară lent, fără ca vreun amănunt al ceremonialului devenit ritual să fie uitat. Şi dacă vi se pare că spectacolul uniformelor nu este suficient, nu vă faceţi probleme, mai aveţi un punct de atracţie: fanfara aşezată în semicerc întreţine atmosfera. Ceremonialul se încheie cu predarea cheilor palatului, iar finalul este marcat de plecarea vechii garde spre cazarma Wellington.

Palatul Westminster (Palace of Westminster), cunoscut și sub numele de Casa Parlamentului este locul unde se află cele două camere ale Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord: Camera Lorzilor și Camera Comunelor. Cu o formă aproximativ rectangulară, Palatul Parlamentului se întinde pe o suprafață de peste 30 000 de metri pătrați. El este flancat de două turnuri înalte de aproximativ o sută de metri, Victoria Tower și celebrul turn cu ceas, Big Ben.

londra10Plin de incarcatura istorica si atractie pentru milioane de turisti in fiecare an, Palatul Westminster este inclus de UNESCO in programul World Heritage Sites, împreuna cu Biserica Sf. Margareta și Abația Westminster, cu care se invecineaza.

Hyde Park este celebrul parc din Londra. Aici sunt cele mai multe obiective arhitecturale vechi, monumente istorice ale dinastiei regale britanice. Una dintre ele este Memorialul Prințul Albert (a murit în 1861). Construcția Memorialului a fost comandată de soția sa, Regina Victoria.

londraÎntre timp, Memorialul Victoria a fost plasat în fața Palatului Buckingham. Acest memorial de dimensiuni impresionante a fost construit din 2.300 de tone de marmura și are 25 m înălțime. A fost inaugurat la inceputul secolului al 20-lea in onoarea Reginei Victoria, cea care a domnit peste Regatul Unit pentru aproape 64 de ani.

memorial-regina-victoriaIn partea nordica a monumentului se poate vedea ingerul dreptatii si pe partea opusa se gaseste ingerul adevarului. In partea vestica, privind spre Palatul Buckingham, se gaseste o statuie a Fecioarei. Toate sunt incununate de o statuie aurita a Victoriei, la baza careia se afla cate o statuie a Curajului si Statorniciei.

Grădina din jurul Palatului Buckingham este, de asemenea, o atracție turistică. Cu frumosul peisaj natural, Hyde Park este unul dintre cele mai mari parcuri ale Londrei, care se întinde pe o suprafață de cca 140 ha.

londra9Turnul cu ceas al Palatului Westminster este cunoscut sub numele familiar – Big Ben (numele oficial este Turnul Elisabeta a II-a), a fost construit în anul 1859 şi măsoară 96 de metri. Turnul adăposteşte cel mai mare orologiu muzical cu patru feţe din lume şi este al treilea turn cu ceas ca înălţime din lume.  Turiștilor le va fi prezentată de către ghizi istoria turnului, a celebrului clopot și modul în care ceasul turnului numit și ceas public rulează cu mai mare acuratețe din lume.

londra2London Tower Bridge a fost construit în 1894 și care traversează râul Tamisa, este unul dintre simbolurile capitalei britanice.

londra3Această lucrare este un pod suspendat, dar și unul mobil în acelasi timp, ridicându-se pentru a permite vapoarelor mai mari sa treacă pe râul Tamisa.

londra5Cele două pasarele pietonale dintre turnuri sunt situate la 44 metri deasupra râului. Aici, turistii nu admira doar obiectivele turistice din Londra de sus, pot de asemenea, să audă istoria și funcționarea podului prin animaţii şi afişaje digitale.

Pentru a vizita atracțiile faimoase de mai sus și a explora în jurul orașului Londra, nu trebuie să ratați unul dintre vehiculele ”Icoană” a britanicilor, care este autobuzul cu două etaje – Routemaster.

londra6Comparativ cu Routemaster-ul retras, noul Routemaster are 11,2 metri lungime, este cu 3 metri mai lung decât cel vechi și are 62 de locuri, în loc de 64. Nou Routermaster are două intrări și două scări, una lângă față și una în spate, pentru un acces facil la și de la puntea superioară.

londra7Pe rutele mai aglomerate din centrul Londrei, autobuzul va rula cu un conductor pentru cea mai mare parte a zilei. Conductorii nu va colecta tarifele, dar vor supraveghea platforma din spate atunci când sunt la bord, asigurarea siguranței pasagerilor  și oferind sfaturi de călătorie.

Atunci când conductorii nu sunt prezenți, ușile din spate vor fi operate de către conducătorul auto.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page