Evenimente, Ultimile Știri — iulie 11, 2013 at 12:47

Astazi este Ziua Mondiala a Populatiei

by

ziua populatieiAstazi este Ziua Mondiala a Populatiei – Maternitatea la vârsta adolescenţei

În recunoaşterea Zilei Mondiale a Populaţiei 2013, Institutul Naţional de Statistică şi alte aproape 2.100 organizaţii din 124 ţări participante la Anul Internaţional al Statisticii (Statistics2013) pun în evidenţa contribuţia statisticienilor la cuantificarea populaţiei mondiale, în continuă creştere’, precizează comunicatul INS.

În fiecare an este stabilită o temă menită să evidenţieze un domeniu de interes prioritar. Anul acesta tematica se referă la maternitatea la vârsta adolescenţei, UNFPA încercând să sensibilizeze populaţia ‘în speranţa că vom avea o lume în care fiecare copil este dorit, în care fiecare naştere are loc în condiţii de siguranţă şi în care dorinţa fiecărui tânăr este dusă la bun sfârşit’ .

Statistics2013 este o initiativa mondiala prin care se evidentiaza contributia stiintei statistice la identificarea solutiilor provocarilor globale, inclusiv la bunastarea populatiei mondiale. Institutul National de Statistica este o organizatie participanta la initiativa Statistics2013.

Statisticienii din toate tarile lumii isi aduc o contributie semnificativa la furnizarea unui volum tot mai mare de informatii, mai bune si mai operative cu privire la aspectele si preocuparile legate de populatie atat catre agentiile nationale cat si, in unele cazuri catre agentii guvernamentale internationale, cum ar fi Organizatia Natiunilor Unite (ONU).

Datorita initiativei “Programul Mondial al Recensamintelor Populatiei si Locuintelor 2010”, in ultimii 8 ani 202 tari au realizat recensaminte nationale si, in acest proces, se estimeaza o recenzare a cca 90% din populatia mondiala.

Sursa: ziare.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page