Lifestyle, Sănătate — iulie 11, 2014 at 15:45

Aspirina, eficientă în prevenirea cancerului la sân

by

Se stie ca aspirina este utilizata pentru a preveni atacurile de cord si accidentele vasculare cerebrale. Insa stiai ca este eficienta si pentru tratarea cancerului la san?

aspirina1Aspirina este utilizata cu diverse scopuri, de la ameliorarea durerilor de cap pana la prevenirea atacurilor de cord si accidentelor vasculare cerebrale.

Aspirina poate dubla sansele de supravietuire pentru femeile care sufera de cancer la san(sau cancer mamar). Cercetatorii au descoperit ca stopeaza producerea celulelor care alimenteaza boala, prevenind astfel dezvoltarea tumorilor.

Potrivit cercetarilor, femeile care au luat medicamentul dupa ce au fost diagnosticate au avut mai multe sanse de supravietuire in anii urmatori, informeaza Daily Mail.

Efectele au fost observate in cazul femeilor care au luat o doza mai mica decat cea recomandata pentru ameliorarea durerile de cap. Studiul a fost realizat la Universitatea din Glasgow si demonstreaza ca aspirina, pe langa faptul ca poate preveni problemele cardiovasculare, are proprietati anticancerigene. La studiul care s-a desfasurat pe o perioada de 10 ani au participat 4.627 de femei diagnosticate cu cancer la san.

Cercetatorul Colin McCowan a spus ca analgezicul poate bloca raspandirea in organism a substantele chimice inflamatorii care alimenteaza celulele canceroase.

Studii anterioare au demonstrat ca pastila, luata de doua ori pe saptamana poate prelungi viata. Cu toate acestea, specialistii avertizeaza ca trebuie intrebat medicul inainte de administrare.

Anual, in Marea Britanie, peste 50.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer la san.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page