Femei şi Bărbaţi, Plăcerile vieţii — martie 24, 2015 at 13:49

Aspecte prin care bărbaţii stârnesc interesul femeilor la prima vedere

by

Fie că se întâmplă pe stradă, la job sau în club, prima impresie este foarte importantă şi avem o singură şansă de a o face să conteze.

Oricât de mult ne-ar plăcea să ne minţim singuri, ceea ce contează cel mai mult în crearea primei impresii este, fără doar şi poate, ceea ce se vede. Să fim serioşi, câţi dintre noi văd o femeie pe stradă şi gândesc “Vai, ce suflet bun are tipa! Şi ce inteligentă pare!”. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul femeilor.

barbat fecioaraAstfel, după un mic research făcut în mediul online şi după ce am stat de vorbă cu câteva din reprezentantele sexului frumos, am descoperit care sunt cele mai importante prime aspecte pentru o femeie atunci când întâlnesc un bărbat:

1. Aspectul fizic general.

După cum deja probabil ştiţi, mărimea într-adevăr contează, echilibrul corect între înălţimea şi greutatea unui bărbat fiind unul dintre primele aspecte decisive pentru o femeie. Aveţi însă în vedere că acest echilibru se află în directă legătura cu înălţimea şi greutatea ei.

De asemenea, ceea ce contează pentru o femeie, în primă instanţă, este armonia modului cum îţi aranjezi părul, barba, a ceea ce îmbraci şi a igienei de bază. Dacă nu poţi depune un minim efort în a te îngriji şi a arăta bine, nu te aştepta ca femeile să stea la coadă la uşa ta. Si, un alt lucru deosebit de important, POZIŢIA CORPULUI. Adică spatele drept, pieptul în faţă, ferm pe poziţii. Vei exprima încredere în sine, putere şi voinţă. Vom vorbi despre cât de importantă este o postură corectă în unul dintre articolele următoare.

2. Contactul vizual.

Odată ce ţi s-a făcut o scanare rapidă de ansamblu, următorul pas important este de a fi privit în ochi şi a-ţi vedea reacţia. Rezultatele unui studiu de specialitate au demonstrat că femeile îşi folosesc frecvent privirea pentru a-şi arăta interesul, în timp ce bărbaţii au tendinţa de a evita contactul vizual. Chiar dacă nu recunosc, femeile adoră să fie privite cu pasiune şi şarm de către bărbaţii care le stârnesc interesul. Un bărbat care ştie să facă acel contact vizual de calitate îşi va mări considerabil şansele faţă de cel care-l evită. Iar un contact vizual de calitate înseamnă să o priveşti direct în ochi, ca atunci când ai vrea să o hipnotizezi şi să-i zâmbeşti în aşa fel încât singurul gând pe care i-l transmiţi să fie “A mea eşti!”. Dar trebuie să ai foarte mare grijă. Există o linie foarte subţire între a nu face deloc contact vizual(iar asta, pentru o femeie, înseamnă lipsa încrederii în sine) şi a privi insistent şi lacom(lucru care ar putea să o sperie).

3. Zâmbetul.

Probabil cea mai simplă cale prin care îţi arăţi interesul faţă de o femeie este să-i zâmbeşti. Aceleaşi studii dezvăluie că oamenii care chiar dacă nu arată deosebit de bine, dar zâmbesc des şi sincer, sunt mult mai atractivi decât cei care sunt mai arătoşi, dar zâmbesc mai puţin. Prin zâmbet, un bărbat este mai fermecător, mai prietenos, exprimă optimism si, cel mai important,transmite femeilor că se pot apropia. Efectele pozitive produse de zâmbet sunt dovedite şi ştiinţific. Când zâmbim, muşchii faciali stimulează sistemul nervos în producerea uni hormon numit “morfina creierului”, hormon care ne induce o aură plăcută, calmă, pozitivă. Mare grijă, însă, la ceea ce afişezi. Dacă încă nu ai o relaţie de prietenie cu medicul tău stomatolog, ai face bine să începi să ţi-o construieşti! Elena Sandor, blogger de lifestyle şi consultant în economie, mi-a spus că treaba nu e chiar aşa grea. “Să ştii că nu suntem aşa dificile. Cu un zâmbet perfect, trecem peste alte defecte.” Aşa că dacă acum simţi că dantura ta ar merita mai multă atenţie, oferă-i-o negreşit! Îţi vei regăsi mulţumirea în zambetul celei căreia tocmai i-ai zâmbit.

4. Mâinile.

Sigur nu este prima oară când auzi că aspectul mâinilor unui bărbat este important pentru o femeie. Şi este destul de logic. Mâinile sunt, alături de înfăţişarea ta, singurele care vorbesc unei femei despre igiena personală. Menţinându-le curate, îngrijite, folosind chiar şi cremă specială dacă devin aspre şi deshidratate, vei câştiga aprecierea doamnelor şi, la fel de important, te vei simţi mai bine în pielea ta. De asemenea, se spune că proporţia dintre degetul arătător şi cel inelar indică nivelul de testosteron. Dacă inelarul este mai lung decât arătătorul, nivelul de testosteron ar fi mai mare. Şi viceversa. Personal mă-ndoiesc că o femeie va sta să analizeze asta. Sau chiar o fac?!

5. Pantofii.

“Îţi poţi da seama de ceea ce îşi doreşte un bărbat de la viaţă în funcţie de pantofii pe care îi poartă.” Acestea sunt cuvintele Carinei, instructoare de fitness, una dintre participantele sondajului nostru. Şi are dreptate. Aşa cum ochii sunt oglinda sufletului, pantofii sunt oglinda stilului şi a respectului de sine. Poartă perechea de pantofi nepotrivită şi vei transmite mesajul nepotrivit. Dacă sunt de proastă calitate, va crede că eşti prea zgârcit cu tine. Dacă sunt uzaţi sau neîngrijiţi, va crede că nu dai prea mare importanţă felului în care arăţi. În schimb, priveşte pantofii ca pe o investiţie. Mergi pentru mai puţine perechi, dar de o calitate superioară. Vor supravieţui în garderobă o perioadă îndelungată şi vor fi acea “semnătură” care va conta în ochii doamnelor. Vom afla mai multe despre importanța pantofilor într-un următor articol.

6. Salutul.

Să presupunem că aţi trecut, mai mult sau mai puţin, de cele 5 prime “obstacole” din calea către fericire. Următorul pas critic este felul în care o abordezi. Modul în care te vei prezenta va vorbi de la sine. Ai nevoie doar de câteva cuvinte şi gesturi pentru a face o impresie bună. Strângerea mâinii, zâmbetul şi acel prim “Bună”, combinate într-un mod elegant, încrezător şi în acelaşi timp călduros, vor face diferenţa. Priveşte-o în ochi, zâmbeşte-i discret şi repetă-i, încet, numele. Iar, ca sfat personal, strânge-i ferm mâna. Tu eşti bărbatul. Şi ea vrea să-i transmiţi asta de la bun început.

7. Utilizarea corectă (măcar) a limbii materne. 

Degeaba arăţi ca Harvey Specter, dacă nu reuşeşti să susţii o conversaţie mai lungă de două fraze(şi alea pline de “aforisme”). Încă de la acel prim “Bună” şi de la modul în care te prezinţi, o femeie este foarte atentă la cuvintele şi exprimarea pe care le foloseşti. Poţi avea o igienă fără cusur, ochi şi zâmbet de la Hollywood, costum cu butoniere cusute manual la Napoli sau pantofi în al căror lustru îşi poate pudra nasul; dacă nu reuşeşti să faci diferenţa între subiect şi predicat, îţi poţi lua adio. Asta dacă nu a făcut-o ea deja.

Poate am fost puţin prea dur, însă ţin foarte tare la aspectul acesta. Lăsăm puţin la o parte avantajele pe care ţi le-ar aduce în relaţiile cu femeile. Faptul că-ţi foloseşti corect limba îţi va aduce beneficii multiple, în direcţii multiple. Vorbim aici despre ascensiunea în carieră, despre deschiderea socială, despre accesul facil la informaţii, etc. etc. etc. De ce nu ai vrea să stăpâneşti un lucru pe cât de simplu, pe atât de constructiv şi benefic?

Diana, studentă la Drept, ne spune următorul lucru: “Am întâlnit bărbaţi chiar ok fizic, dar când au apucat să scoată vreo prostie prin viu grai, mi-au tăiat orice atracţie.” Mai are rost să adaug ceva? Buna stăpânire şi folosire a limbii române este esenţială în atingerea scopurilor tale. E indicat să gândeşti de două ori înainte de a te exprima verbal şi să-ţi adaptezi vocabularul în funcţie de persoana căreia i te adresezi. Sfat personal: citeşte cât mai mult. Preferabil cărţi. Îţi vor propulsa într-o direcţie ascendentă atât vocabularul, cât şi imaginaţia. Chiar şi tu vei rămâne surprins când vei vedea cât de natural şi fără efort poţi susţine discuţii mai lungi de două fraze. Şi îţi vei permite luxul de a te juca mult mai uşor cu mintea ei. Vei reuşi, la fel de natural, să o faci să zâmbească. Şi sigur ştii deja că femeia pe care ai reuşit s-o faci să râdă, este o femeie pe jumătate a ta. 

Sursa: theessenceofstyle.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page