Comunicate de presă, Ultimile Știri — iunie 29, 2016 at 20:22

Asociația “România muncitoare”: Fără un învățământ sănătos și gratuit, trăim sub spectrul ratării viitorului

by

educatiaAsociația “România muncitoare” a luat nota de recentele declarații publice ale Domnului Marius Bostan, cel care deține portofoliul Comunicațiilor în actualul guvern tehnocrat.

Conform celor declarate de către domnia sa, “părintii ar trebui sa plătească pentru educația copiilor cel puțin 100 de lei pe luna”. In opinia Domnului Ministru, “gratuitatea învățământului” este o “reminescență a comunismului”.

Asociația “România muncitoare” se pronunță ferm împotriva acestui curent de opinie, indiferent cine îl proferează în spațiul public din România, chiar dacă, ulterior, respectivul demnitar a reflectat și a revenit asupra declarațiilor sale.

Asociația noastră considera ca învățământul trebuie sa rămână nu doar un drept inalienabil, garantat prin Constituție, ci și un pilon de baza în formarea schimbului de mâine, iar cadrelor didactice sa li se redea respectul ce li se cuvine, atât în contextul social, cat și în ceea ce privește grila de salarizare.

Noi consideram ca, fără un învățământ sănătos și gratuit, trăim sub spectrul ratării viitorului și ca declarațiile de acest gen nu vor face decât sa incite la răspunsuri pe măsură, nu vor oferi soluții, ba chiar ne vor împiedica sa avem coeziune sociala și sa mergem mai departe.

Ca atare, orice astfel de manifestări trebuiesc repudiate de către societatea civila în mod ferm și energic!

Asociația “România muncitoare” transmite pe aceasta cale tuturor cadrelor didactice solidaritatea și sprijinul sau și se pronunță mereu în favoarea acestei categorii socio-profesionale, de importanta strategica pentru dezvoltarea sănătoasă a unei națiuni.

Ciprian POP

Secretar General al Asociatei “România Muncitoare”

București, 29.06.2016

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page