Comunicate de presă, Ultimile Știri — aprilie 30, 2013 at 16:23

ASOCIATIA PENTRU DEZVOLTARE DURABILA “DUNĂREA DE JOS”CĂLĂRAŞI şi ONG-urile de protecţia mediului recomandă sărbători de 1 Mai şi de Paşti ecologice

by

picnic ecologicONG-urile de protecţia mediului şi conservarea biodiversităţii din România încurajează românii să sărbătorească mini-vacanţa de 1 Mai şi Paşti fără să lase urme de mizerie în natură.

An de an, cu ocazia acestor evenimente, sute de mii de români ies în natură pentru a sărbători la grătar sau la picnic. ONG-urile de mediu fac apel la fiecare român ca aceste ieşiri să fie însoţite de obiceiul de a strânge gunoaiele în saci şi a le transporta până la containere special amenajate pentru colectare deşeuri. De asemenea, este important ca locurile pentru campare şi realizarea de grătare să fie alese astfel conform prevederilor legale: locuri special amenajate pentru grătar / campare, la 100 metri distanţă de pădure, în cantoanele forestiere, în cabanele forestiere sau, desigur, în locuinţele private.

ASOCIATIA PENTRU DEZVOLTARE DURABILA “DUNĂREA DE JOS”CĂLĂRAŞI doreste să mulţumească călărăşenilor/românilor pentru că vor păstra natura curată şi vor aprinde focuri numai în locurile permise prin lege. Astfel vom avea SĂRBĂTORI LINIŞTITE ŞI ECOLOGICE.

Conform prevederilor legale, pentru abandonul gunoiului în locuri necorespunzătoare amenda este între 3.000 şi 6.000 lei (conform Legii nr. 265 / 2006 privind protecţia mediului, cu modificări şi completări ulterioare) iar pentru aprinderea focului în alte locuri decât cele amenajate special amenda este între 2.000 şi 5.000 lei (conform Legii nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic).

Semnatari:

Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă”Dunărea de Jos” Călăraşi

Plantăm fapte bune în România – iniţiativă de împădurire

Asociaţia EcoAssist – Bucureşti

Asociaţia HIPOCAMPUS – Bucureşti

Asociaţia Social Eco Team – Ploieşti

Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă „ALUTUS” – Covasna

Asociaţia ARIN – Brăila

Asociatia ECOTECA – Bucureşti

Asociatia de Ecoturism din Romania

Asociaţia MaiMultVerde – Bucureşti

Let’s Do It, România

Asociaţia Montană Pathos

Asociaţia Ecologică Turismverde

Organizaţia GeoEcologică ACCENT

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page