Ani de liceu, Cultură şi Educaţie — aprilie 29, 2018 at 15:35

Asociația Elevilor din Călărași solicită înființarea Consiliului consultativ pentru probleme de tineret!

by

La o săptămână de când a fost premiată pe scena Galei Premiilor Participării Publice, #AECL revine cu un nou demers spre beneficiul tinerilor călărășeni

După două demersuri de succes, prin care au determinat autoritățile locale să subvenționeze transportul local cu mijloace în comun și să acorde burse școlare, elevii reprezentanți se pregătesc pentru concretizarea unei noi inițiative – de această dată, în sectorul de tineret.

Asociația Elevilor din Călărași, organizația care reprezintă drepturile și interesele elevilor la nivel județean, a solicitat sprijinul Instituției Prefectului în vederea determinării Primăriei Municipiului Călărași și a Consiliului Local de a-și respecta obligația legală de a înființa Consiliul consultativ pentru probleme de tineret.

În concret, acest consiliu reprezintă o structură fără personalitate juridică ce trebuie înființată pe lângă Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local, pentru a facilita dialogul organizațiilor ce gestionează fonduri de tineret cu aleșii locali, în vederea resuscitării unui sector care nu pare a fi pe lista de priorități a autorităților. În drept, acestea au obligația legală de a înființa acest consiliu potrivit Legii tinerilor nr. 350/2006, astfel încât reprezentanții elevilor nu au așteptat și au apelat la toate instrumentele legale pe care le aveau la dispoziție pentru ca Legea tinerilor să fie respectată și în Călărași.

Sprijinul Instituției Prefectului nu a întârziat să apară, iar miercuri, 25 aprilie a.c., la doar două zile de la primirea sesizării, la Primăria Municipiului Călărași a fost trimisă o adresă prin care aleșilor locali le este pusă în vedere această obligație legală, prevăzându-se fără echivoc că înființarea Consiliului intră în sfera de competență a Consiliului Local.

Felicităm Asociația Elevilor din Călărași pentru demers și sperăm ca seria inițiativelor la nivel local să continue în același ritm ca și până acum!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page