Evenimente, Ultimile Știri — iulie 8, 2015 at 18:17

Asigurarea accesului la servicii şi oportunităţi de educaţie la standarde europene pentru populaţia de vârstă şcolară din comuna Dichiseni-proiect cu finanțare europeană

by

IMG_3073Vineri 3 iulie 2015, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Călăraşi s-a desfăşurat o conferinţa de presă  demararea proiectului cu titlul “ Consolidarea, reabilitarea şi extinderea Şcolii cu clasele I-VIII (Clădirea B/Coslogeni) din localitatea Dichiseni, judeţul Călăraşi”.

Obiectivul general al proiectului este asigurarea accesului la servicii şi oportunităţi de educaţie la standarde europene pentru populaţia de vârstă şcolară din comuna Dichiseni, prin îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale a Şcolii cu clasele I-VIII din localitate.

Prin acest proiect se propun lucrări de consolidare, reabilitare şi extindere, precum şi dotarea şcolii cu echipamente IT şi echipamente didactice necesare pentru asigurarea derulării procesului educaţional la standarde ridicate. Astfel, se va crea o sală de sport care va fi dotată cu 2 bănci de abdomene, o bandă de alergare, o bicicletă ergometrică, o trambulină dură, 6 bănci de gimnastică din lemn, o capră pentru gimnastică, o trambulină elastică, o ladă dreaptă pentru gimnastică , o ladă trapezoidală pentru gimnastică , 2 bare de tracţiune pentru spaliere, 14 spaliere simple, 10 saltele, o masă de ping pong, două fileuri pentru masa de ping pong, 8 palete ping pong şi 10 mingii squash. În ceea ce priveşte achiziţia de echipamente IT, şcoala va fi dotată cu 7 table ergonomice, 20 de calculatoare, o imprimantă multifuncţională, un videoproiector, un ecran de proiecţie, 20 de softuri educaţionale, 20 de licenţe Windows şi 4 aparate multifuncţionale.

 Valoarea totală a proiectului este de 4.825.024,17 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 3.580.735,09 lei. Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi 198 de elevi care studiază la Şcoala cu clasele I-VIII Dichiseni, 4 cadre didactice ale şcolii cu clasele I-VIII Dichiseni, corpul B/Coslogeni şi celelalte 18 cadre didactice ale Şcolii cu clasele I-VIII Dichiseni, dar şi personalul administrativ.

Proiectul este finanţat în cadrul programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3-„Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

Au fost prezenţi primarul comunei, Radu Iulian, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marian Dinulescu şi managerul public din cadrul instituţiei călărăşene, Marius Fulga.

 Nelu Bălașa

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page