Familie, Lifestyle — iulie 14, 2013 at 15:59

Arta de a nu te face de râs – Bunele maniere la restaurant

by

restaurant

1. Respecta ora rezervarii. O rezervare la restaurant este la fel ca orice programare pe care ti-o faci, asa ca tine-te de ea si fii punctual. Suna daca intarzii mai mult de 15 minute sau anuleaz-o in cazul in care nu mai poti ajunge.

2. Spune „te rog” atunci cand comanzi si „multumesc” atunci cand primesti. Sunt niste gesturi foarte mici care fac o diferenta enorma. Chelnerii sunt si eu oameni si apreciaza politetea, asa ca se vor stradui cu adevarat sa-ti faca pe plac in schimb.

3. Nu intreba chelnerul ce nume are, unde locuieste sau alte informatii personale. Este considerat nepoliticos si il face sa se simta inconfortabil. Efectul nu va fi unul neplacut si pentru tine, deoarece va evita masa ta.

4. Nu-ti flutura mainile prin restaurant, nu-ti ridica paharul – nu face astfel de gesturi pentru a-i atrage atentia. Contactul vizual si o miscare discreta din cap sunt suficiente.

chelner3

5. Nu te plange ca ti-e foame atunci cand chelnerul abia te vede pentru prima oara. Ai crede ca e amuzant, dar chelnerul te va percepe ca pe un client nepoliticos.

6. Nu sta prea mult la masa intr-un restaurant foarte cautat sau plin. Iti savurezi mancarea, vinul si desertul, nu trebuie sa te simti pe fuga, insa cand ai terminat este mai bine sa te ridici si sa pleci. Te poti relaxa dupa masa in alt loc.

Foodstory.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page