De prin lume adunate — august 5, 2013 at 16:48

Arome bizare de îngheţată

by

Deliciul zilelor fierbinţi de vară, îngheţata este produsă sub zeci de forme şi cu nenumărate arome. Însă aromele folosite în alte colţuri ale lumii par pentru noi bizare. Iată o listă cu astfel de arome de îngheţată.

inghetata1 – Îngheţată cu aromă de carne de cal

inghetata de cal

Această delicatesă este, pentru japonezi, simbolul a ceea ce este mai bun în materie de îngheţată. Este aşa de bună, încât, în 1990, perioadă în care acest sortiment nu se găsea, există mărturii credibile despre oameni care vânau cai sălbatici pe care îi lingeau până mureau.

Denumită Basashi, îngheţata conţine mici bucăţele de carne de cal, care dau un gust unic acesteia.

2 – Îngheţată cu aromă de limbă de bou

inghetata limba bou

Diferitele culturi au o reprezentare diferită asupra termenului “limbă de bou”. În China, de exemplu, limba de bou este un aluat codimentat, rulat în formă de limbă inainte de a fi copt. În Statele Unite, limba de bou este de fapt limbă de vacă.

Judecând după capacul cutiei de îngheţată, se pare că varianta nord americană este cea care stă la baza acestei îngheţate.

3 – Îngheţată cu aromă de usturoi

inghetata cu usturoi

Favorită a vânătorilor japonezi de vampiri, îngheţata cu aromă de usturoi a fost inventată de exploratorul italian Venito Helsingino, descendent direcy al celebrului vânător de vampiri Van Helsing. Această ingheţată este recomandată ca desert după o masă cu spaghetti, însă aveţi grijă: se spune că mirosul ei se simte de la sute de metri distanţă!

4 – Îngheţată cu aromă de viperă

inghetata vipera

Cea mai mortală îngheţată cunoscută de oameni, însă are un gust minunat. Pentru cei care vor să încerce această îngheţată, vă averizăm că nu se prepară conform imaginii!

5 – Îngheţată cu aromă de curry indian

inghetata curry

Îngheţata cu aromă de curry indian are ca principal ingredient versiunea jaoneza a acestui curry. Pentru cei care vor să-şi dea seama ce aromă are, curry-ul japonez este folosit la prepararea sosului brun care acompaniază cele mai multe din mâncărurile tradiţionale japoneze.

6 – Îngheţată cu aromă de cărbune

inghetata carbune

Una dintre cele mai apreciate îngheţate din Japonia. Probabil că cel mai mare avntaj al acestei îngheţate este că, după ce o consumi, nu mai ai probleme cu indigestia (sau nu…).

7 – Îngheţată cu aromă de calamar

inghetata calamar

Nu trebuie să fii un maestru ninja ca să realizezi că aceasta este una din îngheţatele preferate ale japonezilor. Secretul gustului minunat este dat de bucăţelele mici de intestin de calamar care, prin mestecare, maximizează aromele.

8 – Îngheţată cu aromă de ton

inghetata ton

O altă îngheţată care are drept ingredient principal bucăţele mici de peşte crud.

9 – Îngheţată cu aromă de wasabi

inghetata wasabi

Rădăcina de wasabi este baza unui ingredient extrem de utilizat în Japonia pentru sosuri şi condimente. Pentru iubitorii aromei de wasabi, această îngheţată este desertul ideal cu care se încheie o masă.

10 – Îngheţată cu aromă de colagen şi lămâie

inghetata colagen

Colagenul este utilizat în special de industria farmaceutică, pentru revitalizarea pielii îmbătrănite, el reprezentând circa 25%-35% din totalul proteinelor din corpul omenesc. De ce l-au folosit japonezii pentru aromatizarea îngheţatei, nu putem decât să presupunem – mănânci “la greu” ingheţată cu colagen şi… întinereşti. Iar lămâia a fost, probabil, adăugată pentru a nu-ţi cădea greu la stomac.

Sursa: dincolodepunct.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page