Mâncare şi Băutură — ianuarie 3, 2014 at 15:10

ARGUMENTE pentru:DOMENIILE OSTROV, degustare la Călărași

by

CHRISTMAS PARTY în trei culori: alb, roze & roșuJLa petrecerea ARGUMENT/”CHRISTMAS PARTY” de la Călărași, am avut pe masă și am degustat patru soiuri de vin, toate de la Domeniile OSTROV, furnizate de Oana BELU și Lucian VELCIU:

1461487_619466214786527_1497552864_nSAUVIGNON BLANC

 Un vin de zile mari, asemuitor acelui SAUVIGNON VERT, de origine din Italia, aclimatizat la Valea Călugărească, cu o proporție de invidiat între cele trei examinări: vizual-olfactiv-gustativ. Nas floral, gust de căpiță, dacă ar fi să mâncăm căpițele.

MUSCAT (OTTONEL) DRY

 Un vin mai aproape de „sec” decât știm noi din tradiția Muscatului, având ceva, parcă, din catifelarea distinsă a unui Chardonnay. Un vin cu post gust, remanent în palat, aromă nedisimulată, totuși discretă, fără să insiste în mod agasant. Unul dintre cele mai elegante vinuri de la masă/și de la multe alte mese.

ROSE

 Tot din Cabernet Sauvignon se trage Rose-ul pe care l-am avut pe masă. De remarcat culoarea, una destul de închisă pentru un roze, semn că, pesemne, a stat mai mult pe boască (precum se zice). Un vin care nu-și ascunde tăria, dar se potrivește, cu toate acestea, în bună măsură, tuturor “fițelor”

CABERNET SAUVIGNON

 Vin bărbătesc, prin excelență, cu toate caracteristicile: hotărât, cam dintr-o bucată (dar cine nu prețuiește bărbații dintr-o bucată). Aș remarca, iarăși, în mod deosebit, nota de “carmin” din culoare, care dă un tonus stenic, înaintea examenului olfactiv și, bineînțeles, și a celui gustativ.

 Toate vinurile remarcate de la DOMENIILE OSTROV vin din 2010 sau 2011(2010 a fost doar Cabernetul lui Zotu din “pivniță”!), unele au fost surpriza absolută de la degustarea organizată de somelierul Dan Zotu, în cramele Domeniilor Ostrov, de la serbarea recoltei și a porților deschise, de acum două luni. Tăria alcoolică oscilează (ușor) în jurul a 13 grade, una cât se poate de echilibrată.

Un vin care ar putea/și ar trebui să stea pe orice masă a noastră, mai ales cele sărbătorești, de Crăciun, Anul Nou, Sfântul Vasile și Sfântul Ion, cei mai apropiați sfinți ai sezonului. Pentru conformitate, vezi site-ul www.vinpentrutine.ro.

Mihail Gălățanu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page