Politica, Politica locala — iulie 7, 2019 at 09:11

Are vreo legătura firma care va fi anunțată câștigătoare pentru dezinsecție cu familia primarului drăgulin!!!???

by

 

În cercuri apropiate primăriei  se vorbește  că incompetența și câcâiala care au făcut posibilă starea de pericol pentru sănătatea populației prin nerealizarea la timp și eficientă a dezinsecției  ar fi o premeditare…și  noi credeam că sunt proști!!!???

Are vreo   legătura firma care va fi anunțată câștigătoare pentru dezinsecție cu familia primarului drăgulin!!!???  Întrebăm pe directorul Gheorghe  Marian

Indiferent că e incompetență sau premeditare nerealizarea la timp și eficientă a dezinsecției  sunt acțiuni criminale care atentează la confortul și sănătatea populație.

De ce?

Pentru că :

suntem invadați de țânțari periculoși, care pot transmite boli fatale

Ministerul Sănătății atrage atenția că țara noastră este invadată de ţânţari periculoşi. 43 de specii au fost descoperite, dintre care cel mai periculos este ţânţarul tigru, vinovat pentru meningita West Nile. Din cauza creşterii temperaturilor a apărut inclusiv o specie de ţânţar care poate transmite malarie.

Principalele măsuri de protecţie recomandate sunt: evitarea expunerii la ţânţari, îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; utilizarea substanţelor repelente de ţânţari; montarea de plase la ferestrele locuințelor pentru a împiedica pătrunderea țânțarilor; limitarea deplasărilor în zonele cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc.); asigurarea măsurilor de desecare a băltirilor de apă din jurul gospodăriilor; îndepărtarea recipientelor care favorizează acumularea apei și a gunoiului menajer.

De asemenea, Ministerul Sănătății recomandă autorităţilor administraţiei publice locale să intensifice măsurile de dezinsecție în localităţi pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virus West Nile.

Aproximativ 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă în cazul în care identificaţi semnele şi simptomele de mai jos, specialiştii în sănătate publică recomandă să vă prezentaţi la cel mai apropiat cabinet medical: febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi erupţii cutanate.

În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecţiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apărea şi alte simptome, precum rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică, slăbiciune musculară.

În ceea ce priveşte alte boli transmise prin intermediul ţânţarilor, cele câteva cazuri de malarie înregistrate în fiecare an sunt cazuri izolate, depistate la persoane care au călătorit sau provin din zone în care există malarie. Infecţia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătura de ţânţar şi nu există cazuri de malarie cu transmitere secundară prin intermediul ţânţarilor.

Medicii atrag atenția că nu există vaccin sau tratament antiviral specific pentru infecţia cu virus West Nile.

 Și  atunci întrebăm pe Gabriela Teodorescu care conform site-ului oficial al DSP Călărași exercită cu caracter teporar… de vreo câțiva ani (obs. noastră) funcția de director executiv,nu știm de când sunt vacante posturile de Director exec. adj. Sanatate Publică  și Director exec. adj.Economic:

Are Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași vreo răspundere în acest domeniu și dacă  da, ce a făcut?

 Și  atunci întrebăm pe George Iacob,Prefectul județului:  Sunt țânțarii un pericol grav pentru sănătatea populație care potrivit Ordonanței de urgență nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență articolul 1,aliniatul j(  eșecul serviciilor de utilități publice și alte calamități naturale, sinistre grave sau evenimente publice de amploare determinate ori favorizate de factorii de risc specifici) , pot genera starea de alertă?

 Și  atunci întrebăm Parchetul local:  are ceva de spus populației?

 Și  atunci întrebăm: SRI-ul  local :  știe ceva?

 Și  atunci întrebăm echipa de la primărie a lui drăgulin:  nu cumva sunteți complici nerealizarea la timp și eficientă a dezinsecției  ?

suntem invadați de țânțari periculoși, care pot transmite boli fatale

Și  atunci întrebăm consilierii municipali: nu cumva sunteți complici nerealizarea la timp și eficientă a dezinsecției ?

Și  atunci întrebăm partidele care i-au pus în funcții pe cei răspunzători  de nerealizarea la timp și eficientă a dezinsecției  care pune în pericol grav confortul și sănătatea populație: nu-i întreabă nimic?

Un oraș civilizat nu tolerează așa ceva!

 

Dacă aceste întrebări nu-și vor găsi răspunsul public așa cum cere legea și bunul simț municiupiul Călărași își merită soarta.

 

Nelu Bălașa

 

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page