De pe la noi, Editoriale — noiembrie 18, 2013 at 13:32

Are primăria Călărași ingineri?

by

Photo0455Așa arată trecerea de pietoni de la piața big. Este o expresie a lucrului “bine făcut” și a grijii pe care o au oficialitățile pentru cetățenii acestui oraș. Operă a mandatelor lui Dragu, ea dăinuie și în mandatul Drăgulin.

Trotuarul  pe care îl vedeți în imagine este situat la 50 – 60 de  centimetri desupra trecerii de pietoni. Riști să-ți rupi gîtul. Este foarte greu de coborît sau de urcat o asemenea denivelare chiar la trecerea de pietoni.Cred că este aproape imposibil pentru bătrîni și copii. Și colac peste pupăză, rod al gîndirii profunde  au mai trîntit și o treaptă placată cu gresie. Cred că este maxim în materie de civilizație, urbanism și inginerie. Nu se pot face lucrări în acest oraș, respectând măcar firescul, pentru că la ingineri și arhitecți nu ne mai gîndim.(între paranteze fie vorba, extinderea pieţii big  se face cu o fundație îngropată după ce s-au zgîriat cîțiva centimetri în asfalt. În zona noastră, după informațiile mele, fundația ar trebuie să fie  îngropată pe la un metru).

Are primăria Călărași ingineri? Punem acestă întrebare pentru că, dacă ne referim numai la trecerea de pietoni de la piața big, pentru trepte , borduri, joncțiunea trotuarelor cu carosabilul sunt standardizate anumite cote,ce asigură folosința  firească pentru care au fost făcute a unor asemenea lucrări…

Sunt mii de astfel de lucrări în Călărași lucrări făcute fără cap…

La piața big sare în ochi…

Photo0452

 

Photo0453

 

 

Photo0455

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page