Mâncare şi Băutură — martie 7, 2014 at 18:46

Ardei umpluţi cu legume

by

Ardei umpluti cu legume din: ardei grasi, orez, morcovi, ceapa, patrunjel, suc de rosii, apa, ulei, sare, piper.

ardei-grasi-umpluti

Ingrediente:

  • 10 ardei grasi
  • 250 g orez
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 pahar suc de rosii
  • 1 pahar de apa
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Tai ceapa cubuleţe, morcovii îi dai prin râzătoare şi pui totul într-o tigaie încinsă cu ulei. Le căleşti aproximativ 10 minute. Intre timp, speli orezul, îl pui într-o cratiţă, îl acoperi cu apă şi-l fierbi, amestecând continuu până când se absoarbe toată apa.

Amesteci compoziţia din tigaie cu orezul, condimentezi cu sare, piper şi adaugi pătrunjelul tăiat mărunt. Laşi compoziţia la răcorit. Speli ardeii, îi cureţi de seminţe şi îi umpli cu amestecul de orez cu legume.

Aşezi ardeii umpluţi într-un vas, apoi torni peste ei paharele cu suc de roşii şi cu apă. Pui ceaunul pe foc, iar când începe să clocotească, îl dai la cuptorul preîncălzit aproximativ 50 de minute.

Pofta Buna!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page