Mâncare şi Băutură — august 2, 2014 at 14:43

Ardei umpluţi cu carne de pui şi ciuperci

by

Daca esti in pana de idei pentru cina, noi iti propunem o reteta absolut delicioasa si extrem de usoara.

ardei-umplutiIngrediente pentru 10 ardei: 

  • 1 kg carne tocata de pui
  • 2 conserve ciuperci
  • 1 legatura marar verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • Sare, piper, dupa gust
  • cimbru 1/2 lingurita
  • 1 rosie
  • conserva suc de rosii (400 gr)
  • 100 ml ulei (pentru innabusit ceapa si morcovul)

Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoarea mica apoi le innabusim in ulei, picurand din cand in cand putina apa pana se inmoaie. Tocam mararul si il amestecam cu carnea,ciupercile, ceapa si morcovul, adaugam orezul, sare si piper dupa gust si un praf de cimbru uscat (cat va place )

Spalam ardeii si le decupam un capac apoi ii umplem cu ajutorul unei lingurite cu carne. Ii asezam intr-o cratita incapatoare si deasupra ii tamponam cu putina faina apoi le facem un capacel din felii de rosie. Acoperim ardeii cu apa si ii dam un clocot pe aragaz apoi bagam cratita in cuptor, acoperita cu un capac  si ii lasam sa se coaca la foc mediu pentru aprox. 30-40 de minute.

Cand sunt aproape gata si apa a scazut (daca nu a scazut mai luam din ea cu o lingura) adaugam sucul de rosii asezonat cu sare sau vegeta si putin ulei  sii ii mai lasam in cuptor 15 minute ca sa se fiarba si sucul de rosii. Daca vi se pare prea lichid sosul, ii puteti pune o lingura-doua de faina (frecata cu putin apa in care au fiert ardeii, apoi dizolvata inapoi in sos)

La final tocam marar verde si punem pe deasupra. Se servesc  cu smantana sau iaurt.

Pofta buna!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page